21 Şubat 2008 Perşembe

BAYER LEVERKUSEN - GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ SON DURUMLAR

Galatasaray, UEFA Kupası 3. Tur rövanş maçında Bay Arena'da güçlü Bayer Leverkusen'e konuk oluyor. İstanbul'da oynanan maçta Alman rakibini adeta elinden kaçıran sarı-kırmızılılar bu kez Leverkusen'i deplasmanda affetmek istemiyor. Zorlu mücadelenin başlama saati 18:00..
BAYER LEVERKUSEN - GALATASARAY

Stat
Bay Arena

Saat
18:00

Yayın
Tv: D Spor
İnternet: www.ajansspor.com CANLI ANLATIM

Hakem
Damir Skomina (Sloven)

Yardımcı hakemler
Primoz Arhar - Marko Stancin (Sloven)

Bayer Leverkusen
Adler, Castro, Friedrich, Haggui, Sarpei, Vidal, Rolfes, Schneider, Barbarez, Barnetta, Kiessling

Galatasaray
Orkun, Barış, Emre, Servet, Volkan, Serkan, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Ümit, Nonda

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında bu akşam Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla deplasmanda karşılaşarak tur arayacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 207. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 42, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 206 maç oynadı.

2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 206 Avrupa Kupası maçında 75 galibiyet ve 79 yenilgi alırken, 52 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 271 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 301 gole engel olamadı.

Galatasaray ile Alman takımları arasında Avrupa kupalarında oynanan maçlarda eşitlik hakim. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 20 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 5 kez mağlup oldu, 10 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Alman takımlarıyla ilk maçını Doğu Almanya'nın SC Aufbau Magdeburg takımıyla 1964-65 sezonunda oynayan Galatasaray, bu takımla yaptığı 2 karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlanınca, 3. karşılaşmayı oynadı. Bu maç da 1-1'lik skorla sonuçlanınca Galatasaray, kura ile turu geçti.

-4 KEZ ELEYİP, 3 KEZ ELENDİ-
Avrupa kupalarında daha önce Alman futbol takımlarıyla 9 kez eşleşen Galatasaray, elemeli müsabakalardan 4'ünde rakiplerini saf dışı bırakırken, 3 kez de elenmekten kurtulamadı.

Galatasaray, Alman takımlarıyla iki kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılı ekip, Alman takımlarına yaptığı maçlarda toplam 21 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.

ajansspor
Powered By Blogger