22 Şubat 2008 Cuma

DENİZLİSPOR - BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ SON DURUMLAR

Turkcell Süper Lig'de 23. hafta perdesi Denizli'de açılıyor. Geçen hafta Ankaraspor'u son dakikalarda bulduğu golle deviren ve zirveye tutunmayı başaran Beşiktaş, bu sezon ligde parlak sonuçlara imza atan Denizlispor'a konuk oluyor. Zorlu mücadelenin başlama saati 20:00..
DENİZLİSPOR - BEŞİKTAŞ

Stat
Denizli Atatürk

Saat
20.00

Hakem
Mustafa Kamil Abitoğlu

Yardımcı Hakemler
Mustafa Emre Eyisoy - Serkan Gençerler

Dördüncü Hakem
Hakan Sivriservi

Yayın
Lig TV
Ajansspor.com (Canlı anlatım)

Denizlispor'un ilk onbiri
Souleymanou, Hasan Yiğit, Kratochvil, Fatih Yiğen, Çağlar, Bülent Ertuğrul, Tomas, Serhat, Zafer, Musa, Selahattin

Beşiktaş'ın ilk onbiri
Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Schildenfeld, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan, Cisse, Ricardinho, Tello, Holosko, Nobre



Beşiktaş ile Denizlispor, Turkcell Süper Lig'de bugün yapılacak 23. haftanın açılış maçında, lig tarihinde 34. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında 28 Ağustos 1983'te Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, bugüne dek 33 lig maçı yapıldı.

Bu maçların 21'inde siyah-beyazlılar sahadan galip ayrılırken, Denizlispor ise 4 galibiyet alabildi, 8 maç ise berabere sonuçlandı. Geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın toplam 59 golüne karşılık, ''Horozlar'' 31 gol kaydetti.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçta Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı.

-DENİZLİ'DEKİ MAÇLAR-
Beşiktaş, genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Denizli'deki maçlarda da sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, Denizli'deki 15 maçın 8'ini kazanırken, 3 kez yenildi, 4 kez de berabere kaldı. Denizli'de siyah-beyazlıların 26 golüne, yeşil-siyahlılar 17 golle karşılık verdi.

Öte yandan iki takım arasında geçen sezon Denizli'de yapılması gereken karşılaşma ev sahibi ekibin cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Beşiktaş 2-0 galip gelmişti.

-DENİZLİSPOR CEPHESİ-
Ligin ilk yarısında deplasmanda 3-2 yenildiği Beşiktaş'ı yenerek hem rövanşı almak, hem de alt sıralardaki takımlarla arasındaki puan farkını açarak rahatlamak isteyen yeşil-siyahlı ekipte, sakatlıkları süren İbrahim Çelik ve Caner'in yanı sıra, iki takım arasında yapılan anlaşma gereği Beşiktaş'tan kiralık olarak transfer edilen Gökhan Güleç forma giyemeyecek.

Kasımpaşa maçında ayak parmağında kesik oluşan ve tedavisi süren kaptan Yusuf'un kadroya alınıp alınmayacağının bugün yapılacak son kontrollerden sonra belli olacağı öğrenildi. Parmağına dikiş atılan ve şişlik oluşan Yusuf'un hafta içindeki antrenmanlarda yer almaması sebebiyle ilk 11'de yer almasının zor olduğu belirtildi.

Bu arada, Denizlispor yönetiminin kale arkası 5, maraton tribün 15, kapalı tribünün de 40 YTL olarak belirlediği maç biletleri, bugün saat 10.00'dan itibaren stat önündeki gişelerden satışa sunulacak. Beşiktaş taraftarları için A üst kapalı tribünde yer ayrılırken, rakip taraftar biletleri de 40 YTL'den satılacak.

-ANKETTE BEŞİKTAŞ GALİP-
Denizlispor resmi internet sitesinde yapılan ankete katılanların büyük bölümü maçı Beşiktaş'ın kazanacağı yönünde oy kullandı. 'Denizlispor-Beşiktaş karşılaşması nasıl sonuçlanır?' sorusunun yöneltildiği ankete katılanların yüzde 47'si Beşiktaş, yüzde 43'ü Denizlispor'un galibiyeti yönünde oy kullanırken, berabere bitecek diyenlerin oranı yüzde 10'da kaldı.

-BEŞİKTAŞ CEPHESİ-
Beşiktaş, Denizlispor maçına Arjantinli orta saha oyuncusu Delgado’dan yoksun çıkacak. Kulüp doktorları dikiş atılan bölgedeki hassasiyeti süren Delgado'nun Denizlispor maçında forma giyemeyeceğini açıkladılar.

Delgado'nun oynayamayacak olması nedeniyle endişelenen teknik heyet, sakatlığı dolayısıyla Ankaraspor maçında forma giyemeyen Bobo'dan gelen haberle sevindi.

Kayserispor maçı öncesi ısınma çalışmaları sırasında sakatlanan ve takımını iki maçta yalnız bırakan Bobo, Denizlispor mücadelesi için kadroya alındı.

-TELLO'NUN CEZASI BİTTİ-
Beşiktaş'ta, Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen ve Ankaraspor karşılaşmasında oynamayan Şilili oyuncu Rodrigo Tello, cezasının bitmesiyle formasına kavuştu. Siyah-beyazlı takımın başarılı oyuncusunun Denizlispor maçında forma giymesi bekleniyor.

-HOLOSKO VE NOBRE HALA SINIRDA-
Beşiktaş'ta 3'er sarı kartı bulunan Nobre ile Holosko hala sınırda bulunuyor. Kayserispor maçı öncesinden beri sınırda bulunan bu iki futbolcu, bugünkü mücadelede sarı kart görürlerse cezalı duruma düşecekler.

ajansspor
Powered By Blogger