22 Nisan 2008 Salı

LİVERPOOL - CHELSEA MAÇI İLE YARI FİNAL BAŞLIYOR

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında bugün Liverpool ile Chelsea, Anfield'da karşılaşacak.
22.4.2008




Avrupa futbolunun kulüpler bazında en önemli organizasyonu olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi'nde artık sona yaklaşılıyor.

Adını Avrupa'nın en iyi 4 takımı arasına yazdıran Liverpool, Chelsea, Barcelona ve Manchester United, 21 Mayıs'ta Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak finale yükselebilmek için ilk sınavlarını bugün ve yarın verecekler.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçları bugün iki İngiliz ekibinin mücadelesiyle başlayacak. Çeyrek finalde Arsenal'i eleyen Liverpool ile temsilcimiz Fenerbahçe'yi saf dışı bırakan Chelsea, Anfield'da karşı karşıya gelecek. Avusturyalı Konrad Plautz'un yöneteceği maç saat 21.45'ten itibaren Star TV'den naklen yayınlanacak. Diğer yarı final mücadelesi ise çarşamba günü Barcelona ile Manchester United arasında İspanya'da oynanacak.

Zorlu maç öncesi her iki takıma da önemli oyuncularından iyi haber geldi. Takımının son 2 lig maçında oynayamayan Chelsea kaptanı Frank Lampard ve Liverpool'un Fulham ile oynadığı maçta riske edilmeyen Steven Gerarrd, bugün formalarına kavuşacaklar. Ev sahibi Liverpool'da bunun dışında eksik ve cezalı oyuncu bulunmazken, konuk ekip Chelsea'de ise sarı kart cezalısı Michael Essien'in dışında Fildişili forvet Didier Drogba'nın da dizindeki sakatlık nedeniyle oynamasının şüpheli olması Avram Grant'ı düşündürüyor.

SON 4 YILDA 3. KAPIŞMA
Liverpool ve Chelsea bugüne kadar 150 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 58'ini Liverpool, 44'ünü Chelsea kazanırken, 28 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Bu sezon Premier Lig'de yaptıkları iki maçta da yenişemeyen iki takımın, Rafeal Benitez'in Liverpool'un başına geçtiği 2004-2005 sezonundan bu yana yaptığı 18 maçta ise Chelsea'nin üstünlüğü bulunuyor. Bu maçlardan 8'ini Londra ekibi kazanırken, 4'ü Liverpool'un galibiyetiyle tamamlandı.

İki ingiliz takımı, 3'ü Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere, Avrupa kupalarında dördüncü kez eşleşiyor. Daha önceki 6 maçta sadece 3 gol kaydedilirken, 3'ü de 1-0 biten maçlardan ikisini Liverpool, birini de Chelsea kazandı.

Üçüncü kez Şampiyonlar Ligi yarı finalinde birbirlerine rakip olan İngilizler'in daha önceki iki eşleşmesinde de finale yükselen takım Liverpool oldu. Benitez'in öğrencileri 2005'te 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla, geçen sezon da penaltı atışları sonucu finalin yolunu tutmuşlardı.

'Kırmızılar' Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni 5 kez, UEFA Kupası'nı da 3 kez kazandı. Şampiyonlar Ligi’nde son üç sezonda iki kez final oynayan Liverpool, 2004-2005 sezonunda İstanbul’da oynanan finalde Milan’ı penaltı atışlarıyla yenerek kupayı müzesine götürürken, geçen sezon ise yine Milan'a 2-1'lik skorla boyun eğmişti.

Chelsea ise Avrupa kupalarındaki en büyük başarılarını 1971 ve 1998 yıllarında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak elde etti. 1998'de Süper Kupa'nın sahibi olan Londra ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez yarı finale çıkmasına karşın, hiç final oynayamadı.
Powered By Blogger