11 Haziran 2008 Çarşamba

TÜRKİYE - İSVİÇRE MAÇININ ÖNCESİ SON DURUMLAR

Euro 2008'e Portekiz yenilgisiyle başlayan Milli Takım'ımız, A Grubu'ndaki 2. maçında ev sahibi İsviçre karşısına çıkıyor.
İlgili Haberler
Euro 2008 bizim için yeni başlıyor
2006 Dünya Kupası elemeleri baraj maçlarında karşılaştığı İsviçre ile çok gergin geçen karşılaşmalar oynayan Ay-Yıldızlılar, Basel'deki kritik randevuda 'ya tamam ya devam' diyecek. Portekiz mağlubiyetinden sonra büyük eleştirileri alan Fatih Terim ve öğrencileri, İsviçre maçını final olarak görüyor. Türkiye'nin, Euro 2000 ve 2002 Dünya Kupası'ndaki performansı, Ay-Yıldızlıların şampiyonalara ikinci maçtan sonra adapte olduğunu gösteriyor.
Milliler, Euro 2000'e de 2-1'lik İtalya mağlubiyetiyle başlamıştı. B Grubu'ndaki ikinci maçında İsviçre ile berabere kalan Mustafa Denizli yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, Belçika'yı 2-0 yenerek 4 puanla İtalya'nın ardından çeyrek finale çıkmıştı. 2002 Dünya Kupası'nda da Türk futbolseverler ilk karşılaşmada üzülmüştü. Brezilya'ya karşı iyi mücadele etmesine karşın sahadan 2-1'le boynu bükük ayrılan A Milli Futbol Takım'ımız, 1-1'lik Kosta Rika beraberliğinin ardından Çin'i 3-0 mağlup etti. 4 puanlı Kosta Rika'nın averajla önünde yer alarak Brezilya'nın ardından C Grubu'ndan çıkma başarısı gösteren Şenol Güneş'in öğrencileri, dünya 3.sü olmayı başardı.
Portekiz ile ilk maçını Cenevre'de oynayan Türkiye, dün kamp yaptığı Nyon'dan yaklaşık 3 saatlik mesafedeki Basel'e geçti. Ramada Plaza Otel'e yerleşen Ay-Yıldızlı ekibimiz, son taktik çalışmasını da İsviçre maçının oynanacağı St. Jakop Park Stadı'nda yaptı. Portekiz karşılaşmasında sakatlanan savunmamızın önemli ismi Servet Çetin'in durumunun iyiye gittiği ve bugünkü mücadelede forma giyebileceği öğrenildi. Sakatlığı geçmeyen Gökhan Zan'ın yerine ise Emre Aşık görev yapacak. Mevlüt'ü kulübeye çekmeyi planlayan Fatih Terim'in, forvetin sağında ise Arda Turan'a şans vermesi bekleniyor. Tuncay Şanlı'nın ise ilk 11'de yer alacağı belirtiliyor.
Emre Belözoğlu da sakatlar kervanında
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün 2. maçını Basel'de İsviçre ile yapacak olan A Milli Futbol Takımı'nda sakatlar kervanına Emre Belözoğlu da katıldı. Önceki gün basına kapalı yapılan antrenman sonrası kamp yaptıkları otelde sağ alt baldırında şiddetli ağrı hisseden Emre Belözoğlu, dün sabah MR'ı çektirilmek üzere hastaneye götürüldü. Emre'nin büyük bir ihtimalle bugünkü maçta forma giyemeyeceği öğrenildi. Öte yandan İsviçre'nin, Çek Cumhuriyeti ile oynadığı açılış maçını futbolcularına izleten Fatih Terim, rakibin zayıf ve güçlü yönlerine dikkat çekti. Milliler, İsviçre karşılaşmasından sonra Cenevre'ye dönerek Çek Cumhuriyeti maçının hazırlığına başlayacak.
Hakemler: Lubos Michel, Roman Slysko, Martin Balko (Slovakya)
Stat: St. Jakop Park (Basel)
Yayın: atv, Lig TV
Saat: 21.45 (TSİ)
zaman
Powered By Blogger