9 Ocak 2008 Çarşamba

ADANADEMİRSPOR - TRABZONSPOR MAÇININ ÖZETİ VE DAKİKA DAKİKA MAÇ ANLATIMI

1' Ve mücadele hakem Süleyman Abay'ın düdüğü ile başladı. Her iki takıma da başarılar..
2' İlk tehlikeli atak ev sahibi Adana Demirspor'dan geldi. Kullanılan korner atışıylaa ön direkte buluşan Burak'ın kafa vuruşunu kaleci Tolga son anda çelmeyi başardı..
Adanademirspor'un attığı gol(Özgür'ün attığı gol) :
5' Adana Demirspor öne geçen taraf.. Serkan'ın hatasını çok iyi değerlendiren ve sol kanatta topu kapan Özgür ceza sahasına doğru sokuldu ve Ayman'ı geçerek kaleci Tolga ile sol çaprazda karşı karşıya kaldı. Topa çok sakin bir vuruş yapan Özgür kaleci Tolga'nın yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
8' Erhan Trabzon savunmasının arkasına doğru sarkmak isteyen Özgür'ü topla buluşturmak istedi. Araya Adnan girerek tehlikeyi önledi.
9' Adana Demirspor maça çok hırslı ve istekli başladı. Golü erken bulan Adana temsilcisi Trabzonspor kalesinde kontra ataklarla tehlikeler yaratmaya başladı.
15' Gökdeniz sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Seken topu önünde bulan milli oyuncu tam şut pozisyonuna girecekken defans araya girdi ve topu Gökdeniz'e çarptırarak atağı sonlandırdı.
17' Genç oyuncu Barış Memiş ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak vuruşu az farkla auta gitti.
20' Trabzonspor gole bir serbest vuruşla yaklaştı.. Yaklaşık 20 metreden sağ çaprazdan Gökdeniz bu vuruşu kullandı ancak kaleci İlker köşeye giden topa çok iyi uçarak meşin yuvarlağı çelmeyi başardı..
26' Adana Demirspor bu dakikalarda uzun paslarla ve kontra ataklarla Trabzonspor'u dengesiz yakalamaya çalışıyor. Karadeniz temsilcisi de henüz oyunu rakip yarı alana yığabilmiş değil.
30' Barış Memiş çok şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldı ancak ceza sahası hemen dışında düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşu Ceyhun kullandı ancak vuruşu barajdan sekerek dışarıya gitti.
35' Gökdeniz yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruşu kulanan isim oldu ancak vuruşu oldukça farklı bir şekilde üstten auta gitti.
37' Trabzonspor son dakikalarda baskısını iyice arttırdı Adana Demirspor ceza sahasında ancak istediği netlikte gol pozisyonuna girebilmiş değil Karadeniz temsilcisi..
38' Ofsayt diye duraksayan Trabzonspor defansının zaafından yararlanan Kenan ceza sahası içersinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak topun kontrolünü iyi sağlayamayınca önemli bir fırsat kaçmış oldu ev sahibi ekip için..
40' Ceyhun sol kanattan Adana Demirspor ceza sahası içersine kavisli bir serbest vuruş gönderdi ancak oldukça havadan giden ve herkesi geçen top kaleci İlker'de kaldı.
45' Sağ kanattan Ayman'ın ceza sahası içersine kestiği ortaya altıpasın hemen önünde Adnan vuramadı ve top kaleci İlker'de kaldı.
45'+1 Bu kez Barış Memiş sol kanattan altıpasa doğru kesti ancak kimse bu topa dokunamayınca top kaleci İlker'de kaldı..
45'+2 Ve karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geliyor..
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Adana Demirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
46' İbrahima Yattara(Girdi) - Ceyhun Eriş(Çıktı) (Trabzonspor)
48' Adana Demirspor Levent ile yaklaşık 35 metreden bir serbest vuruş kullandı ancak topu ceza sahası içersinde Ayman karşıladı ve meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başardı.
50' Kısa paslarla yarı sahasından çıkan Adana Demirspor'da Burak ileriye çıkan ve tek bir hat üstünde yakalanan defansın arkasına sarkmayı başardı. Sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunu kaleci Tolga çelmeyi başardı.
53' Tabzonspor'da Yattara ile sağ kanada canlılık gelirken bordo-mavililerin ikinci yarıdaki tüm atakları bu kanattan gelişmeye başladı.
54' Yiğit (Girdi) - Kenan (Çıktı) (Adana Demirspor)
56' Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman yüzünden hafif bir sakatlık geçirdi ve tedavisi için saha kenarına alındı.
58' Ergin Keleş(Girdi) - Ayman Mohamed Abdelaziz (Çıktı) (Trabzonspor)
62' Her iki takımın da orta sahası rakibe oldukça boşluk bırakmaya başladı ve takımlar bu alanı çok rahat geçip birbirlerinin ceza sahasına kolayca sokulabiliyorlar.
66' Barış Memiş'in düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Yattara kullandı ancak top barajı aşmayı başarsa da kaleci İlker yakın direk köşesinde topu çelmeyi başardı.
67' Bu pozisyonun akabinde bir hava topu mücadelesinden seken topla ceza sahasının hemen dışında buluşan Ergin'in önüne düştü. Ancak genç oyuncunun sert vuruşu direkten döndü.
70' Ömer Faruk(Girdi) - Erhan Namlı(Çıktı) (Adana Demirspor)
71' Burak sağ kanatta çok şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldıktan sonra topu ceza sahası dışındaki Yiğit'e bıraktı. Ancak Yiğit'in vuruşunu kaleci Tolga zorlanmadan kontrol etmeyi bildi.
73' Sol kanata topla bulşan Özgür rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışı sol çaprazından topu kaleye gönderdi ancak top az farkla üstten auta gitti.
74' Özgür (Girdi) - Özgür (Çıktı) (Adana Demirspor)
76' Çağdaş Atan(Girdi) - Serkan Balcı(Çıktı) (Trabzonspor)
77' Trabzonspor ceza sahası dışı sol çaprazından bir serbest vuruş kullandı ancak top defansa çarparak dışarıya gitti.
83' Bu arada sahaya bir taraftar tarafından bir bıçak atıldı. Hakem Süleyman Abay da bu bıçağı alarak 4. hakeme verdi.
84' Emrah (Adana Demirspor)
84' Hüseyin Çimşir (Trabzonspor)
84' Çağdaş Atan (Trabzonspor)
84' Karşılaşmanın hakemi bir ikili mücadele sonunda sözlü tartışmaya ve itişmeye başlayan futbolcuları sarı kartla cezalandırdı.
89' Karşılaşmanın hakemi 4 dakikalık bir uzatma işaret etti..
90'+4 Ve mücadelede son düdük geliyor..
Adana Demirspor Trabzonspor maçının sonucu : 1 - 0

ajansspor
Powered By Blogger