23 Ekim 2010 Cumartesi

İŞTE HAGİ 'NİN AÇIKLAMALARI


Galatasaray'ı çalıştırmak şereftir

Dün Galatasaray'la 1.5 senelik anlaşma imzalayan Gheorghe Hagi, oldukça mutluydu. Rumen teknik adam, Galatasaray'da teknik direktörlük yapmanın bir şeref olduğunu söylerken, “Gün geçtikçe daha iyi şeyler göreceğiz” dedi.
Dün İstanbul’a gelen Hagi, önce Bahçelievler’deki Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Ardından Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giden Rumen çalıştırıcı, yönetici Yiğit Şardan ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu’yla birlikte basının karşısına geçti. Türkiye’de yaptıklarının unutulmadığını, ilk döneminde kurduğu kadronun ertesi sezon şampiyon olduğunu belirten Hagi, bu nedenle teknik direktör olarak kendisinin seçildiğini ifade etti. Galatasaray’ı çalıştırmanın şeref olduğunu söyleyen Rumen teknik adam, “Bu takımın başındaysanız, baskıya hazırlıklı olmalısınız” dedi. 1996’da Galatasaray’a neden geldiyse, bugün de o yüzden geldiğine değinen Gheorghe Hagi, hayatının en güzel günlerini Türkiye’de geçirdiğini vurguladı. Her geçen gün takımda daha iyi şeyler görüleceğini belirten Hagi, taraftarı mutlu etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ancak her zaman güzel futbol oynamanın zor olduğunu söyledi.

‘Transfer konuşmak için erken’
Hagi, Rumen bir basın mensubunun, ülkesinden oyuncu getirip getirmeyeceğiyle ilgili bir sorusuna, “Önce buradaki oyuncuları yakından tanımam gerek. İki aylık dönemde herkesin performansına bakacağım. Daha sonra yönetimle oturup, gelecek ve gidecek oyuncuları değerlendiririz” dedi. Genç çalıştırıcı, Mutu’yla ilgili bir soruya da kendisiyle bir görüşmesi olmadığını belirterek cevap verdi. Romanya’nın en iyi takımlarının kendisine teklif yaptığını ancak kabul etmediğini söyleyen Hagi, bu nedenle 3 senedir boşta olduğunu belirtti. Rumen çalıştırıcı, “Galatasaray benim yuvamdır, ailemdir, evimdir. Benim için o kadar önemli ki bugün (dün) oğlumun doğum günü olmasına rağmen onun yanında olmayacağım” dedi.
Powered By Blogger