17 Mart 2008 Pazartesi

Futbolcular açlık eylemi yaptı

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Yeni Burdur Gençlikspor'un istifa eden yöneticilerinin kulübün anahtarını Vali M. Rasih Özbek'e teslim etmelerinden sonra, futbolcular da ''paralarını alamadıkları ve aç oldukları'' gerekçesiyle kent yöneticilerine tepki gösterdiler.

Yeni Burdur Gençliksporlu futbolcular, antrenör ve kulüp çalışanları, Cumhuriyet Parkı'nda toplanarak, maddi sorunlarının çözümlenmediğini, sezon başından bu yana maaşlarını alamadıklarını, maç başı aldıkları ücretlerin de verilmediğini ileri sürdüler. Parasızlık nedeniyle aç kaldıklarını belirten futbolcular, kent yöneticilerinin de kendileriyle ilgilenmediklerini savundular.
-VALİ VE BELEDİYE BAŞKANININ YANITI-
Burdur Valisi M. Rasih Özbek ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bazı kendini bilmezler, bizim kulübe para yardımında bulunmadığımızı söylüyorlar. Kanun gereği bir kuruş para vermemiz imkansız ama karşılıklı iyi ilişkilerle işadamlarından kulübe para yardımında bulunmalarını sağladım. Bugüne kadar 50 bin YTL'den fazla para toplanmıştır. İşadamları, zenginler sahip çıkmıyorsa ben ne yapayım'' dedi.
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da kulübe 300 bin YTL'den fazla masraf yaptığını söyledi. Halen kulüp binasında günde 4-5 ton su kullanıldığını, futbolcuları her yere belediye araçlarıyla gönderdiğini, kulüp binasında belediyenin kömürünün kullanıldığını anlatan Akkaya, ''Valilik ve belediye olarak biz görevimizi yaptığımız kanısındayız'' diye konuştu.
Powered By Blogger