19 Mart 2008 Çarşamba

GALATASARAY FORTIS TÜRKİYE KUPASINDA YARA ALDI

Feldkamp'sız Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ankara'da şok yaşadı! Burhan attığı golle Gençlerbirliği'ne galibiyeti ve avantajı getirirken, Başkent ekibine karşı atak sayısı tek elin parmaklarını geçmeyen Aslan adeta tel tel döküldü..


NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray'da, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, bu karşılaşmada da takımının başında sahaya çıkamadı.

Rahatsızlığı nedeniyle Almanya'da tedavi gören ve doktorların Ankara'ya gitmesine izin vermediği Alman teknik adam, daha önce 3 kez takımından ayrı kalmıştı. Feldkamp'ın yokluğunda UEFA Kupası grup karşılaşmasında FK Austria Wien ve Turkcell Süper Lig maçında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, son olarak geçen hafta Ankaraspor'u yine başkentte 1-0 yenmeyi başarmıştı.

Galatasaray, zorlu Gençlerbirliği deplasmanına 5 önemli futbolcusundan yoksun geldi. Sarı-kırmızılı takımda, tedavisi süren Hakan Şükür, Mehmet Topal ve Song'un yanısıra sarı kart cezalısı Ümit Karan ile sakatlığı bulunan Lincoln de Ankara'ya getirilmedi.

Antrenör Ahmet Akcan, forvet hattında Nonda ve Serkan Çalık ikilisine şans verdi.

Gençlerbirliği'nde ise savunma oyuncusu Lamine Traore kadroda yer bulamadı. Burkina Fasolu oyuncunun, sakatlığı geçmesine karşın idman eksiği nedeniyle teknik direktör Mesut Bakkal tarafından kadroya alınmadığı açıklandı.

Kırmızı-siyahlılarda teknik direktör Bakkal, uzun bir aradan sonra kalede Periç'e, forvette de Okan'ın yerine Kahe'ye görev verirken, orta alanın çalışkan ismi Mehmet Nas'ı yedek kulübesinde oturttu.

-TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ-
Ankaralı futbolseverler karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. 30, 40 ve 50 YTL'lik bilet fiyatlarına karşın, sarı-kırmızılı taraftarlar skor tabelasının bulunduğu tribün ve maraton tribünün çok az bölümünü doldurdu. Büyük bir bölümünün boş kaldığı statta, kırmızı-siyahlı taraftarlar ise yaklaşık 100 kişilik taraftar grubuyla tribünlerde yer aldı.

Karşılaşma öncesinde yaklaşık 40-50 kişilik Gençlerbirliği taraftar grubu, basın mensuplarının giriş yaptığı kapı önünde yönetimi istifaya çağırdı. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, ''yönetim istifa'' ve ''yönetim uyuma taraftara sahip çık'' biçiminde sloganlar atarak protesto gösterisinde bulundu. Taraftarlar daha sonra olaysız biçimde dağıldı. Bu arada Ankara Valisi Kemal Önal, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Galatasaray Kulübü Başkanvekili Adnan Polat, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi.

Öte yandan maçın 15. dakikasında Galatasaraylı Mehmet Güven ve Gençlerbirliği'nden Tuna'nın ikili pozisyonunda arada kalan maçın hakemi Halis Özkahya, oyunu durdurarak tedavisini yaptırdı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 0

Stat
19 Mayıs

Hakemler
Halis Özkahya xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Nihat Mızrak xx

Gençlerbirliği
Periç xx, Erhan x, El Saka xx, Tuna xx, Hakan x, Burhan xx (Dk. 88 Erkan ?), Kerem xx, Engin xx (Dk. 46 Mehmet Nas x), Mehmet Çakır x,Isaac xx (Dk. 82 Okan ?), Kahe x

Galatasaray
Aykut xx, Sabri x, Emre x, Servet xx, Hakan Balta x, Barış x (Dk. 59 Okan x), Mehmet Güven xx (Dk. 80 Hasan Şaş x), Ayhan x, Arda xx, Serkan Çalık x, Nonda x

Gol
Dk. 71 Burhan (Gençlerbirliği)

Sarı Kartlar
Dk. 30 Mehmet Güven, Dk. 81 Ayhan (Galatasaray)
ajansspor
Powered By Blogger