10 Aralık 2007 Pazartesi

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE SON MAÇLAR DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Devler Ligi'nde son perde!Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunun gruplardaki son hafta maçları yarın ve çarşamba günü oynanacak maçlarla tamamlanacak. Son maçlarda üst tura yükselecek 7 takım ve UEFA'ya gidecek 5 ekip belli olacak. Milan'ın 7 Aralık'ta 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'na katılacak olması nedeniyle, bir hafta önce oynanan maçlar sonunda D Grubu'nda üst turda mücadele edecek 2 takım belli olmuştu. Bu grupta Milan 13, Celtic ise 9 puanla üst tura yükselen iki takım oldu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden A grubunda yer alan Beşiktaş, deplasmanda Porto ile karşılaşacak.

Beşiktaş, 8 puanla grup lideri olan Porto'yu yenmesi durumunda bir üst tura çıkmak için hak kazanacak. Ancak, Siyah-Beyazlı ekip berabere veya mağlup olması halinde, bir üst tura çıkma şansını yitirmesinin yanında UEFA'ya da gidemeyecek. 7 puanla grupta 2. sırada bulunan Marsilya ise, aynı puanla 3. sırada yer alan Liverpool ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Bu iki takımdan biri galip gelmesi durumunda, doğrudan bir üst tura çıkma şansını elde edecek.

A GRUBU - O / P
Porto: 5 / 8
Marsilya: 5 / 7
Liverpool: 5 / 7
Beşiktaş: 5 / 6

21.45 - Marsilya-Liverpool
21.45 - Porto - Beşiktaş

G Grubu'nda yer alan bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe, son maçını 12 Aralık Çarşamba günü evinde CSKA Moskova ile oynayacak. Inter ise PSV deplasmanına gidiyor. Inter 12 puanla gruptan çıkmayı garantileyen tek takım olurken, 8 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe ve 7 puanla 3. sırada yer alan PSV, bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. Fenerbahçe, grupta iddiası bulunmayan CSKA Moskova'yı yenmesi durumunda doğrudan bir üst tura çıkabilecek. Sarı-Lacivertli takım berabere kalıp, PSV'de Inter'den 3 puan alırsa, temsilcimiz UEFA Kupası'na gidecek. PSV'nin mağlup olması durumunda da Fenerbahçe doğrudan bir üst tura çıkma şansını yakalayacak.

G GRUBU - O / P
Inter: 5 / 12
Fenerbahçe: 5 / 8
PSV: 5 / 7
CSKA Moskova: 5 / 1

21.45 - PSV - İnter
21.45 - Fenerbahçe - CSKA Moskova

B Grubu'nda ise, 11 puanla lider Chelsea bir üst tura çıkmayı garantileyen tek takım. 7 puanla 2. sırada bulunan Rosenborg, 5 puanla 3. sırada yer alan Schalke ile deplasmanda karşılaşacak. Valencia'nın ise 4 puanı bulunuyor ve son maçını Chelsea ile oynayacak. Rosenborg, beraberlik veya galibiyet alması durumunda bir üst tura çıkan 2. takım olurken, mağlup olması durumunda turu Schalke'ya kaptıracak. Valencia ise, Chelsea deplasmanından alacağı 3 puanla UEFA Kupası'na gitmeyi hedefleyecek.

B GRUBU
Chelsea 5 11
Rosenborg 5 7
Schalke 5 5
Valencia 5 4

21.45 - Chelsea - Valencia
21.45 - Schalke - Rosenborg

C Grubu'nda da eşit puanları bulunan Real Madrid ve Olympiakos'a ise bir üst tur için, birer puan yetiyor. 8 puanla lider Real Madrid, 5 puanla sonuncu sırada bulunan Lazio ile karşılaşacak. Yine 8 puanla 2. sırada yer alan Olympiakos ise, 6 puanı bulunan W. Bremen'i konuk edecek. W. Bremen, Olympiakos'u yenmesi durumunda bir üst tura çıkaçak.

C GRUBU - O / P
Real Madrid: 5 / 8
Olympiakos: 5 / 8
W. Bremen: 5 / 6
Lazio: 5 / 5

21.45 - Real Madrid - Lazio
21.45 - Olympiakos - W. Bremen
E, F, G VE H GRUBUNDAKİ SON MAÇLAR MAÇLAR 12 ARALIK'TA OYNANACAK
Milan'ın FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılacağı için D Grubu'ndaki maçlar normalden bir hafta önce tamamlandı. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı başaran Celtic ve grubu lider tamamlayan Milan, adını bir üst tura yazdırdı. 3 .sırada yer alan Benfica ise UEFA Kupası'na giderken, Shakhtar grupta son sırada yer aldı.

D GRUBU - O / P
Milan: 6 / 13
Celtic: 6 / 9
Benfica: 6 / 7
Shakhtar: 6 / 6

E Grubu'nda aynı puanda olan Rangers ile Lyon, bir üst tur için yarışacak. Bir üst tura çıkmayı garantileyen Barcelona, grupta iddiası kalmayan Stuttgart'ı ağırlayacak. Bu arada, Rangers ile Lyon'un berabere kalması durumunda ise, ilk maçta rakibini deplasmanda 3-0 mağlup eden Rangers, üst tura çıkacak.

E GRUBU - O / P
Barcelona: 5 / 11
Rangers: 5 / 7
Lyon: 5 / 7
Stuttgart: 5 / 3

21.45 - Rangers - Lyon
21.45 - Barcelona - Stuttgart

F Grubu'nda bir üst tura çıkmayı garantileyen Manchester United ve Roma, prestij maçına çıkacak. 15 puanla grup lideri Man. United, 10 puanı bulunan Roma ile deplasmanda karşılaşacak. 3. sırada 4 puanla UEFA Kupası'na kalmayı garantileyen Sporting Lizbon ise, 0 puanı bulunan Dinamo Kiev'i ağırlayacak.

F GRUBU - O / P
Man. United: 5 / 15
Roma: 5 / 10
Sporting: 5 / 4
Dinamo Kiev: 5 / 0

21.45 - Roma - Man. United
21.45 - Sporting Lizbon - Dinamo Kiev
H GRUBU - O / P

H Grubu'nda ise 12 puanı bulunan Sevilla ve 10 puanı bulunan Arsenal gruptan çıkmayı garantiledi. Bu iki takım grup birinciliği için mücadele edecek. 5 puanı bulunan Slavia da 3. sırada yer alarak UEFA Kupası'nda mücadele edecekken, Steaua Bükreş grupta son sırada yer alıyor. Son hafta Arsenal, Steaua Bükreş'i ağırlarken Sevilla, Slavia deplasmanına gidecek.

Sevilla : 5 / 12
Arsenal: 5 / 10
Slavia: 5 / 5
Steaua: 5 / 1

21.45 - Arsenal - Steaua
21.45 - Slavia - Sevilla
Powered By Blogger