26 Aralık 2007 Çarşamba

FENERBAHÇE HAKKINDA'Kİ TÜM GELİŞMELER

Milan'ın Brezilyalı yıldızı Ronaldo ile CSKA Moskova'nın Brezilyalı'sı Vagner Love, Turkcell Süper Lig'de gol krallığına koşan Semih Şentürk, F.Bahçe ve Milli Takımın yıldızı Aurelio, sezonun müzmin sakatı Appiah, Semih'in gölgesinde kalan Kezman; transferin kilit isimleri. Peki ama gerçekler neler?
Fenerbahçe'nin bir çok yıldız futbolcusu her zaman olduğu gibi bu sezonda da transferin gözdesi.

Fenerbahçe de her zaman olduğu gibi bu sezonda da yurt dışındaki yıldızlar için adı en çok geçen kulüp.

Avrupa'dan Ronaldo ile Vagner Love'un adı her gün Fenerbahçe'nin transfer listesinde gösteriliyor.

Milan ve CSKA Moskova'nın yıldızlarının dışında Fenerbahçe'nin futbolcularının adı sürekli olarak transfer haberlerinde kullanılıyor.

İşte AjansSpor.com farkıyla, transfer dönemlerinin en gözde ekibi Fenerbahçe'nin yerli ve yabancı transferlerdeki son durumu.

SEMİH'TE SON DURUM
Kezman'ın sakatlığından beri ilk 11'i ele geçiren ve sergilediği performansla parmak ısırtan Semih Şentürk Avrupa'dan teklif alan isimler arasında. Bu sezon 10 gol kaydeden Semih ise Fenerbahçe'de devam etmek istiyor ve AjansSpor.com'un aldığı bilgiye göre golcü futbolcu Perşembe günü ya da bu hafta dolmadan yeni bir sözleşmeye imza atacak. Fenerbahçe ile devam eden görüşmelerinde son aşamaya gelen Semih'in sarı-lacivertli ekiple devam eden kontratını dört yıl daha uzatması bekleniyor.

AURELIO'DA SON DURUM
Fenerbahçe'nin orta sahasında çok önemli bir görev üstlenen ve sarı-lacivertli takımın yanı sıra milli takımda da yıldızlaşan Mehmet Aurelio da adı transferde geçen isimlerden. AjansSpor.com'un aldığı bilgiye göre Aurelio yurt dışında forma giymek istiyor. Aurelio'ya gelen resmi bir teklif yok ve yıldız futbolcunun yurt dışında oynayabilmesi için sarı-lacivertli ekibe 7 milyon dolar getirmesi gerekiyor. Aksi taktirde Aurelio kariyerine Fenerbahçe'de devam edecek.

APPIAH VE KEZMAN'DA SON DURUM
Fenerbahçe'nin yıldız isimlerinden Appiah bu sezon geçirdiği sakatlıklarla gündeme damga vurdu ve Ganalı futbolcunun sakatlığı devam ediyor. Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında Fenerbahçe'nin hiç faydalanamadığı futbolcu için ciddi bir teklif gelmesi durumunda sarı-lacivertli ekip bunu değerlendirmeye hazır. Ancak Appiah'ın devam eden sakatlığı sebebiyle şu ana kadar Ganalı futbolcuyla ilgilnen bir takım yok.

Kezman'da da durum çok farklı değil. Sırp yıldız geçirdiği sakatlığın ardından forma almaya hazır ancak formayı Semih'e kaptırdıktan sonra, yıldız futbolcunun kritik gollere imza atması ve toplamda 10 gole ulaşmasının yanı sıra sergilediği performansın da her geçen gün artması Kezman'ın durumunu zorlaştırıyor. Kezman'a da Avrupa'dan gelen resmi bir teklif bulunmuyor. Kezman'ın yüksek maliyeti de teklif gelmemesindeki önemli noktalardan biri.

Fenerbahçe için adı geçen yabancıların durumu da Appiah ve Kezman'ın durumuna yakından bağlı.

RONALDO'DA SON DURUM
AjansSpor.com'un yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Milan ve Brezilya Milli Takımı'nın yıldız ismi Ronaldo Fenerbahçe'ye gelmek istiyor. Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan "Beyaz Pele" lakaplı Zico her Brezilyalı futbolcunun olduğu gibi Ronaldo'nun da idolleri arasında ve Roberto Carlos'un da sarı-lacivertli ekibin formasını taşıyor olması Ronaldo'nun Fenerbahçe'yi istemesinin en önemli sebepleri. Ancak basında yer alan bir çok haberin aksine Fenerbahçe bugüne kadar Ronaldo ile ilgili hiçbir girişimde bulunmadı. Ronaldo'nun forma giymek istediği Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilenme durumu ise Fenerbahçe'nin yabancı kontenjanıyla doğru orantılı.

VAGNER LOVE'DA SON DURUM
CSKA Moskova'nın yıldız ismi Vagner Love için de Fenerbahçe'nin hiç bir resmi girişimi olmadı. Love takımı CSKA ile büyük sorunlar yaşıyor ancak Brezilyalı futbolunun maliyeti çok yüksek. Bugünün şartlarıyla Love'u almak isteyen takımın 30 milyon dolara yakın bir bütçeyi gözden çıkartması gerekiyor.

FENERBAHÇE NE YAPACAK?
Fenerbahçe ise iki futbolcusunun son durumuna göre hareket edecek. Appiah ya da Kezman'dan birinin takımdan ayrılması durumunda yabancı kontenjanı rahatlayacak olan sarı-lacivertli ekip Ganalı'nın gitmesi durumunda orta sahaya ve Kezman'ın gitmesi durumunda da hücum hattına bir yabancı transfer edecek. Yabancı futbolcu transferi ise ancak kontenjan oluşması durumunda gündeme gelecek.

ajansspor
Powered By Blogger