6 Aralık 2007 Perşembe

FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ AVANTAJLAR VE DEZ AVANTAJLAR


Kalite, tecrübe ve kadro açısından daha üstün olan F.Bahçe kağıt üstünde favori ancak G.Saray’ın artıları da hiç az değil. Zico ve Feldkamp derbilerde iyiler. Maçın anahtar ismi Deniz. O oynarsa Alex de parlar. Yoksa ibre G.Saray’a dönebilir. İşte derbiye etki edebilecek detaylar:

ZICO DERBİ KRALI, KALLİ DE KURNAZ

İki teknik adamdan Zico, Feldkamp’a göre daha tecrübesiz. Ancak Zico, 5 lig derbisinde (GS 2-1, 2-1, BJK 0-0, 1-0, 2-1) yenilmedi. 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken Feldkamp, G.Saray ile 1992-93’te ve bu sezon ligde çıktığı 5 derbide 3 galibiyet, 1 yenilgi (FB’ye 0-1) elde etti. İki hoca da başarılı.

FENERBAHÇE OTURMUŞ, ASLAN TAZE TAKIM
Kadro yapısı itibariyle F.Bahçe, birlikte oynama alışkanlığı yüksek, derbileri kazanan, oturmuş bir kadroya sahip. Fener’in yenileri Carlos, Gökhan, Vederson takıma uyum sağladı. Cimbom ise değişim yaşıyor. Çoğu yeni oyuncu ve takım henüz ham. F.Bahçe kaliteli ve daha ağır basıyor.

ALEX TAM LİDER, ARDA KIRILGAN
Oyun liderlerine gelince... Alex, Lincoln’ün yokluğunda G.Saray’ın umudu olan Arda’ya göre haliyle ağır basıyor. Çünkü 150 maçta 75 gol, 76 asistle oynayan Alex çok üretken bir isim. Alex özellikle top geldiğinde çok etkili. Arda ise top taşıyan, oyunu açan bir isim ama kırılgan. İbre Alex’te...

FENER ORTADA İYİ, G.SARAY HÜCUMDA
Hücum istatistiklerinde gol (27-23), şut (251-242) G.Saray ağır basıyor. Ümit, Nonda, Çalık, Hakan Şükür gibi forvetlerin karşısında tartışılan Semih (Kezman) var. Oysa F.Bahçe Deniz-Aurelio orta alanıyla Barış-Mehmet Topal’a göre çok ağır basıyor. Derbileri ise genelde orta alanı iyi olan takım kazanıyor.

34’LÜK CARLOS, 20’LİK UĞUR UÇAR
Fenerbahçe'nin sol kanadı daha güçlü. Çünkü dünya yıldızı Carlos var. Özellikle deparlarıyla her an skoru değiştirebiliyor. Karşısındaki genç Uğur 4 asist yaptı ve bol orta kesen bir isim. 34’lük Carlos ile 20’lik Uğur eşleşmesi maçın en renkli anı olacak. Derbinin skorunu bu ikili tayin edebilir.

EDU YERDE, SERVET HAVADA BAŞARILI
Defansın göbeğindeki ikililer açısından bakıldığında F.Bahçe’nin 5 kafa golü yemesi, Lugano-Edu’nun havada etkisizliğini belgeliyor. Song-Servet ise 1 kafa golüne izin vermiş. Edu iyi oyun kurucu ama Servet baskı yediğinde Lugano gibi çabuk dağılıyor. F.Bahçe’nin defansı sanki daha iyi...

ORKUN CEPHEDEN, VOLKAN YANDAN!
Kalede istatistiklere göre Orkun, performansa göre Volkan daha iyi. 2. derbisine çıkacak Orkun Uşak, 12 maçta 7 gol yedi ama 38 şutla karşılaştı. 3 tane gol önleyen Orkun’a karşılık Volkan, 13 maçta tam 70 şuta maruz kalıp 12 gol yedi. Genelde golleri Volkan Demirel yandan, Orkun Uşak karşıdan yiyor.

DEIVID GİZLİ SİLAH, TOPAL İYİ PASÖR
Fenerbahçe birçok golü Deivid ve Marco’nun araya sızmalarıyla buluyor. Özellikle duran toplarda Marco öne çıkıyor, Deivid ise bölgesini terkediyor ve gizli bir silah. Cimbom’da Mehmet Topal, Barış, Serkan Çalık uzaktan şutlarıyla önemli tehlikeler yaratıyor. Özellikle Topal’ın uzun pasları etkili.

KORNERDE FENER, PENALTIDA ASLAN
Gol atma bakımından F.Bahçe 23 golün 8’ini, G.Saray ise 27 golün yine 8’ini ölü toplardan bulmuş. Cimbom’un penaltılar hariç korner ve serbest atışlardan 3 golü dikkat çekiyor. 1 de frikikten Volkan ile gol atmış. F.Bahçe’nin 5 korner, G.Saray’ın 4 penaltı golü var. Yani Cimbom çok kurnaz...

İLK YARIDA FENER, 2. YARI CİMBOM ATAR
Gol yeme ve atma dakikaları ilginç veriler sunuyor. Fener ilk, G.Saray son çeyrekte çok gol atıyor. İlk yarıda 16 gol bulan Fenerbahçe, ilginçtir bu bölümde çok da yiyor. Oyunun ilk yarısında bol yiyen Cimbom 2. yarıların takımı. Ancak F.Bahçe de oyunun ikinci bölümde kalesini iyi koruyor.

ASLAN UZUN AMA KAFACI FENERBAHÇE
Galatasaray, Hakan, Nonda, Ümit gibi kafacılara sahip ancak havadan Hakan (2), Nonda, Ümit, Carrusca’yla 5 gol buldu. F.Bahçe’de ise Aurelio, Deivid, Semih 2’şer, Roberto Carlos, Kezman ve Ali Bilgin 1’er kafa golü kaydetti. Yani derbide F.Bahçe’nin kafa golü şansı Cimbom’a göre daha yüksek.

FENER’İN YANLARI, G.SARAY’IN ORTASI
Gökhan Gönül ve Carlos’a rağmen F.Bahçe sağından 4, solundan 7 gol yedi. Bu da gösteriyor ki, F.Bahçe’nin kanat ortalarına zaafı var. G.Saray ise kanattan değil, orta alan zaafı olduğu için göbekten çok yiyor. Bu nedenle Alex için G.Saray, Arda açısından ise F.Bahçe ideal rakip gibi...

ÖNE GEÇİNCE HİÇ KAYBETMİYORLAR
Fenerbahçe öne geçtiği 9 maçın 6’sını kazandı, sadece 10 kişi kaldığı Kayserispor maçını kaybetti. Geriye düştüğü 5 maçta 2 beraberlik, 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Ligde hiç yenilmeyen G.Saray, öne geçtiği 8 maçı da kazandı. Geriye düştüğü 5 maçın 1’ini aldı, hiç yenilmedi.

vatan
Powered By Blogger