7 Aralık 2007 Cuma

BURSASPOR - BEŞİKTAŞ MAÇININ ÖNCESİ TAKIMLARIN SON DURUMLARI

Dışarıda yaşanan gerginlik bitti, sıra futbolda! Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor, Beşiktaş'ı ağırlıyor! Müthiş taraftarıı önünde timsahın amacı kazanmak! Kartalın ise ligde başka yara almaya tahammülü yok! Zorlu mücadele saat 20.00'de başlıyor..
BURSASPOR - BEŞİKTAŞ

Stat
Bursa Atatürk Stadı

Saat
20.00

Yayın Tv: Lig TV
İnternet: www.ajansspor.com (Canlı anlatım)

Hakem
Yunus Yıldırım

Yardımcı hakemler
Mustafa Emre Eyisoy - Serkan Gençerler

Dördüncü hakem
Koray Gençerler

Bursaspor ilk onbir :
Y.Eraydın - Ömer Aysan - Egemen - İsmail - Ömer Erdoğan - Cihan - Sumulikoski - Veli - V.Şen - Pancu Sercan

Beşiktaş ilk onbir
Rüştü - Ali Tandoğan - İbrahim Toraman - Baki - İbrahim Üzülmez - Serdar Özkan - Cisse - Tello - Delgado - Bobo - Nobre

Türkcell Süper Lig'de 15. hafta mücadelesi Bursaspor - Beşiktaş maçı ile start alıyor.

İki takımı 77. kez karşı karşıya getirecek maçta tribünlerde sadece Bursaspor taraftarı olacak. Yeşil beyazlı takımın küme düştüğü 2003-2004 sezonunda Beşiktaş'ın Akçaabat Sebatspor'a 2-0, Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilmesi sonrasında oluşan puan durumunda Bursaspor'un küme düşmesinin ardından, yeşil beyazlı taraftarların bundan siyah beyazlı takımı sorumlu tutması ile başlayan gerginliğin ardından iki takım taraftarları karşılıklı anlaşma ile maça gitmiyordu.

İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Birinci Lig'de mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan toplam 76 lig maçından 29'unu Beşiktaş, 14'ünü Bursaspor kazanırken, 33 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 96 golüne, yeşil-beyazlılar 69 golle karşılık verdi.

Bursaspor, kendi sahasında yaptığı lig maçlarında, Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında önde bulunuyor.
İki takım arasında Bursa'da yapılan 37 maçın 11'ini Bursaspor, 8'ini ise Beşiktaş kazanırken, 18 maç da berabere sonuçlandı. Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor 42, Beşiktaş ise 31 gol attı.

Beşiktaş ile Bursaspor takımları arasında ligdeki maçlarda beraberliklerin çokluğu dikkati çekiyor. İki takım arasında geride kalan 76 lig maçından 33'ü beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş-Bursaspor maçlarından 15'i 0-0, 9'u 2-2, 8'i 1-1, 1'i de 3-3 sona erdi.

TAKIMLARIN SON DURUMLARI :
Bu arada maç öncesi Bursaspor'da kaleci Vega, Sinan ve Volkan Bekiroğlu, siyah beyazlılarda ise Gökhan Zan, Mehmet Yozgatlı, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, Koray, Diatta ve Ricardinho sakatlıkları nedeniyle mücadelede forma giyemeyecek.

ajansspor
Powered By Blogger