9 Aralık 2007 Pazar

TÜRKCELL SÜPER LİGDE 15. HAFTADA LİG ALT ÜST OLDU


Turkcell Süper Lig'de 15. hafta geride kalırken Sivasspor, Denizlispor'u mağlup ederek liderlik koltuğuna kurulurken; Galatasaray; Fenerbahçe'ye kaybederek yenilmezliğini ve zirve saltanatını kaybetti. Beşiktaş ve Trabzonspor da haftayı 3 puanla geçmeyi başardı.
Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında, derbi maçta Kadıköy'de Galatasaray'ı 2-0 yenen Fenerbahçe, ezeli rakibinin ligdeki yenilmezlik unvanını sona erdirirken aynı zamanda liderlikten de indirdi.

FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki maçta baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, Semih ve Deivid'in golleriyle ezeli rakibini puansız gönderirken, sarı-lacivertliler birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 31'e çıkartarak 3. sıradaki yerini korudu ve ezeli rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Kadıköy'e ligin yenilgisiz tek takımı olarak giden Galatasaray ise bu yenilgiyle yenilmezlik unvanını yitirirken, aynı zamanda liderlikten de oldu.

Ligde 9. hafta sonunda lider olan ancak daha sonra liderliği Galatasaray'a kaptıran Sivasspor, sahasında Denizlispor'u 2-0 yenerek, 7 hafta sonra yeniden liderliğe yükseldi.

Sahasında yaptığı 8 maçtan da 3 puanla ayrılan kırmızı-beyazlılar, 15. hafta sonunda ligde yeniden ilk sıraya yerleşti.

Haftanın ilk maçında Bursaspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan 1-0 galip gelmesini bildi ve ligde 4. sıradaki yerini korudu.

Trabzon'da yapılan ve 17. saniyeyle sezonun en hızlı golünün atıldığı maçta ise Trabzonspor, Gaziantepspor'u 3-2 yendi. Her iki takımın da 1'er penaltı kaçırdığı karşılaşmada Trabzonspor kalecisi Ahmet Şahin, 51. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadelenin büyük bir bölümünü önde götüren bordo-mavili takım, bitime 2 dakika kala Gökdeniz'in golüyle 3 puana ulaştı.

4 maçı evsahibi ve 1 maçı deplasman takımlarının kazandığı 15. haftada 4 maç da beraberlikle bitti ve toplam 20 gol atıldı.

Gol krallığı yarışmasında Sivassporlu Mohamed Ali, Trabzonsporlu Gökdeniz ve Vestel Manisasporlu Holosko 8'er golle ilk sırayı paylaşırlarken, bu futbolcuları 7'şer golle Denizlisporlu Yusuf, Fenerbahçeli Semih, Konyasporlu Murat Hacıoğlu, Gaziantepsporlu De Nigris, 6'şar golle de Beşiktaşlı Bobo ve Galatasaraylı Ümit Karan izledi.

ajansspor
Powered By Blogger