5 Aralık 2007 Çarşamba

TRABZONSPOR'DA NURİ ALBAYRAK ADAY OLMAYACAK

Trabzonspor eski başkanlarından Mustafa Günaydın, kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın bu ay yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını bildirdi.

Nuri Albayrak’ın dayısı olan Günaydın, 1967 Trabzonsporlular Derneği tarafından Merter’deki Greenpark Otel’de düzenlenen birlik ve bütünlük yemeğine katıldı. Eski başkan Günaydın, yemek sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonspor’da 6 bin kişinin oy kullanacağı bir kongre yapılacağını belirterek, "Başarılı, başarısız sonuçlarının neticesini kongreler tayin eder. Trabzonspor’da 6 bin kişinin oy kullanacağı bir kongrede herhalde vatandaş iyiyi seçecek, iyi yönetici arkadaşları Trabzonspor’un başına getirecek. O bakımdan kongre süreci başlamış durumda, adaylar da belli. İnşallah Trabzonspor için hayırlısı olur" dedi.

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda bir kararsızlık yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir soru üzerine de Günaydın, "Nuri Albayrak kararsız değil, kesinlikle aday değil. Albayrak’ın aday olmayacağı kesinleşti. Diğer adayların ne olacağı önemli" şeklinde konuştu.

Günaydın, Trabzonspor’a aday olacak kişilerin kongreye 2 gün kala ortaya çıkmaması gerektiğini, daha önceden bir planı, programı olanların aday olması gerektiğini ifade ederek, "Aday olacak olan kişi, ekonomisine, geleceğine bakar, eksiğini, artısını görür, ona göre aday olur. Yoksa son gün son haftada çıkacak adaylar bu işin rengini değiştirir" diye konuştu.

Mustafa Günaydın, kulüp başkanlığına adaylığı konusunda ismi geçen Sadri Şener’in adaylığına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine de "Sadri Şener’in kendi bileği, parası, sıhhati, zamanı varsa buyursun gelsin" dedi.

’NURİ ALBAYRAK BU İŞİ YAPAMADIĞINI KABULLENİYOR"
Trabzonspor’un deneme tahtası olmaktan çıktığını da anlatan Mustafa Günaydın, Nuri Albayrak’ın Trabzonspor’a bir küskünlüğünün bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de şunları ifade etti: "Nuri Albayrak bu işi yapamadığını kabulleniyor. Dürüst bir şekilde, ben bu halimle kongrenin karşısına çıkamam diyor, çıkmam diyor, saygısızlık olur diyor. Buna saygı duymak lazım. Kendisi bu işi yapamadığını açık açık söylüyor."

AKYAZI PROJESİ
Günaydın, Akyazı projesi konusunda da 800 milyon dolarlık bu projenin Bakan Faruk Özak tarafından onaylanmamasının mümkün olmadığını ifade ederek, "Bir defa bu projenin ayın 20’sinde ihalesi var. Neyi kabul etmiyor anlamıyorum. Trabzonspor’a mı yakışmıyor? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan projeye evet diyor. İhalesi yapılmış, 24 saat çalışacak bir stadyum, 2 tane 5 yıldızlı otel, benzin istasyonları orada yapılacak. Faruk Özak’ın bunu kabul etmemesini anlamış değilim."



Albayrak: 'Kararımı daha vermedim'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, bu ay içerisinde yapılacak olağan genel kurul öncesi başkanlığa adaylığı konusunda henüz bir karar vermediğini söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaylığı konusunda bir açıklamasının bulunmadığını belirterek, "Olumsuz baktığımı söylüyorum. Olumsuz düşündüğümüz için çevredekiler olmayacağım yönünde beyanda bulunuyorlar. Henüz kararımı vermedim. Büyük bir ihtimalle bu hafta kararımı vereceğim" diye konuştu.

Yaşamı boyunca hep dürüst davrandığını ifade eden Albayrak, "Başarılı olduk veya olmadık, ama burada olduğumuz sürece ilkeli ve herkese adam gibi davrandım" dedi. En güçlü şeyin adalet olduğunu ve herkesin gücünü adaletten alması gerektiğini kaydeden Albayrak, şöyle devam etti: "İlhan Cavcav, Haluk Ulusoy desteklediği için sonuna kadar Ulusoycu. Neden? Düşme hattında verdi ona iyi bir hakem. Penaltı, kartlar, onu kayırdığı için Ulusoycu oldu. Bunların hepsi menfaatçi. Seçim esnalarında, mali genel kurullarda, kongrelerde nasıl davrandıklarını, nasıl ’U’ dönüşü yaptıklarını gördüm. İnsanlar bir günde dönüyor. Bir gün oraya, bir gün buraya. Biz ilk gün ’Haluk Ulusoy’un arkasındayız’ dedik. Haksızlıkları, adaletsizlikleri gördüğümüz zaman da ’yokuz’ dedik. En güçlü şey adalettir. Herkesin gücünü adaletten alması lazım."

Ligin ilk haftasında olaylı Sivasspor maçının ardından aleyhlerine yaşanan gelişmelerin Trabzonspor’un şu anki konumunu etkilediğini ifade eden Albayrak, "Trabzonspor, şu anda 25 ile 28 puan arasında ya ikinci ya üçüncü olurdu. Bunların bir numaralı müsebbibi şu anki federasyon başkanı Haluk Ulusoy’dur. Cem Deda ile mahkemelik oluyoruz, Sadık Deda’yı maçımıza gözlemci gönderiyorlar. Bu haftaki derbi maça federasyon hakem bulamıyor. Neden? Federasyonun yapmış olduğu şaibeli işlerden dolayı. Derbi maça hakem bulamıyorsun sen. Bu konuma kadar geldi. Yarın yurt dışından hakem getirecekler. Bu işin sonu nereye gidecek" diye konuştu.

Trabzonspor’un aleyhine bir sürü hakem hatalarının olduğunu kaydeden Albayrak, "Bu işlere bir anlam veremediğim için bu camiada olmak istemiyorum. Dürüst adamın bu camiada yaşaması zor. Bizim ahlak yapımıza uygun değil bazı şeyler. Bu işin boyutları çok büyük. Rant büyüyünce, bu işin kirlenme boyutu o kadar büyüyor" dedi.

fanatik
Powered By Blogger