20 Kasım 2007 Salı

AVRUPA ELEMELERİ 21.11.2007 ÇARŞAMBA GÜNÜ D GRUBU VE E GRUBU MAÇLARI'NIN TAHMİNLERİ

21.11.2007 : Çarşamba :

D grubu :

18:30 : Güney Kıbrıs Rum Kes. - Çek Cumhuriyeti : Artık D grubunda her şey bitti. Almanya ve Çek Cumhuriyeti farklı bir şekilde Avrupa turnuvasına katılmayı hak kazandılar. Artık grup lideri olarak çıkmak için son maçlarını yapacaklar. Çek Cumhuriyeti Güney Kıbrıs Rum Kes. ile deplasmanda karşılaşacak. Pekte zorlanmayacağı bir mücadele olacağı düşüncesindeyim. Çek Cumhuriyeti bu maçtan farklı olarak gaip gelecektir.

21:00 : San Marino - Slovakya : Sanmarino grupta puanı buunmayan tek takım. Hiç değilse son maçında puan almak istiyor. Grubu puansız terk etmek istemiyor. Fakat Slovakya'dan puan alamayacağı düşüncesindeyim. Bu maçtada puan çıkartamayıp D grubundan malesef puansız bir şekilde ayrılacaktır. Slovakya bu maçı fazla zorlanmadan kazanacaktır.

21:30 : Almanya - Galler : Almanya gruptan çıkmayı garantileyen diğer takım olarak. Gruptan lider çıkmak için bu maçı kazanması tabiki yetmeyecektir. Sonuçta ÇekCumhuriyeti'nin maçının sonucu kendisinin lidermi? yoksa ikinci sıradamı? bitireceğini belirleyecek. Almanya bilindiği gibi Galler'le olan ilk maçında hiç zorlanmadan deplasmanda 2 - 0 gibi net bir skorla geçmişti. Kendi evinde'de yani bu maçtada pek zorlanmayacağı kanısındayım.

E grubu :

21:00 : İsrail - Makedonya : İsrail Milli takımı ilk maçında İngiltereye mağlup olduğndan dolayı bu maçını kazanması pek bir şeyi değiştirmeyecek. Yani İngiltere yenilse bile İsrail'i gruptan çıkartmaya yetmeyecek. Onun için bu maç artık son bir Avrupa elemesi karşılaşması olacak. Sonuçta yinede İsrail'in Makedonya'yı yeneceği tahmininde bulunuyorum.

22:00 : İngiltere - Hırvatistan : İşte İngiltere'nin gruptan çıkması için son derece önemli bir karşılaşma tabiki İngiltere açısından. Hırvatistan bu maça çok rahat bir şekilde çıkıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen Hırvatistan yinede düşündürüyor. Acaba bu maça yedek bir kadroylamı çıkacak yoksa her zamanki kadrosu ilemi mücadele edecek. Tabiki bu konuşuluyor. Rusya'nın hala şansının sürmesi. İngiltereyi oldukça rahatsız ediyor. Bu maçtan alacağı bir beraberlik bile gruptan çıkmalarına yetecek. Çünkü ; Bu maçta berabere kalsa Rusya'nın da Andora'yı yenmesi halinde puanları eşitlenecek. Ama İngiltere'nin Rusya ile aralarında yaptıkları maçlarda üstünlüğünün bulunması İngiltere'nin gruptan çıkmasına yardımcı olacak. Onun için bu maçta İngiltere'nin ne yapıp edip gruptan çıkmaya yetecek puan veya puanları alacağını tahmin ediyorum.

22:00 : Andora - Rusya : Rusya açısından önemli bir karşılaşma. Bu maçı muhakkak alacaklardır. Andora'nın güçsüz bir rakip olması Rusya'nın işini dahada kolaylaştıracak görünüyor. Rusya oldukça ümitli bu maça çıkmadan önce. İngiltere'nin grup birincisi Hırvatistan'la yapacağı maç. Rusya'yı daha çok heveslendiriyor. Onun için Rusya bu maçını oynarken bir yandanda kulağı diğer maçta olacaktır. Sonuçta bu maçı alacak. Ama gruptan çıkamayacağını düşünüyorum.
Powered By Blogger