8 Kasım 2007 Perşembe

İŞTE BİZİ YIKAN GALATASARAY HELSİNBORG MAÇI

İşte bizi yıkan Galatasaray Helsinborg maçıydı. UEFA temsilcimiz Galatasaray grubunda oynadığı ikinci maçındada yenildi. Galatasaray'ın Helsinborg' 2 - 3 gibi bir skorla yenilmesi ile Gruptan çıkma şansını iyice zora soktu.

Maça geldiğimizde Maça çok hızlı başlayan Temsilcimiz Helsinborg'un defansını yaptığı ataklarla geçmeyi başaramadı. Maçın17. dakikasında yaklaşık 25 metreden Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta, barajı da aşan topu kaleci son anda kurtardı. Hemen bu pozisyonun arkasından 28. dakikada Hasan'ın ara pasında kaleciyle karşı kaşıya kalan Nonda çok iyi ve sert vurdu fakat bu pozisyonda yine kaleci başarılıydı.

Hani bir söz vardır ya Nonda'nın kaçırdığı bu golün hemen arkasından maçın 30. dakikasında Christoffer Andersson'nun soldan ordasında, ceza alanında topla buluşan Larsson, bekletmeden yaptığı vuruşla Aykut'un solundan topu filelere göndererek Helsingborg'u 1 - 0 öne geçiren golü attı. Galatasaray'ın yediği gol'de Aykutun yapacağı pek fazla birşey yoktu.

Daha bu golün şokunu üzerimizden atamazken dakika 38'de Sabri'nin Larsona kaptırdığı top iknci golü yememize sebep oldu. İlk vuruşta başarılı bir şekilde kurtarış yapan Aykut dönen topu filelerinde gördü. Bu golde Servetin çabası yeterli olmadı. Helsinborg bu golle 2 - 0 öne geçti.

Tam ilk yarıya bu skorla gideceğimiz düşünülürken 44. dakikada Nonda sahne aldı. Sabri yaptığı hatadan sonra oyundan alındı. ve yerine oyuna giren Arda oldu. Arda oyna girer girmez topla buluştu ve yaptığı ortada Nonda çok iyi yükseldi ve vurduğu top önce direğe sonra filelere gitti. Galatasaray'ın attığı gol'le durum 1 - 2 oldu. İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Galatasaray çok istekli görünüyordu. Daha 48. dakikada köşe atışında Servet'in vurduğu kafa vuruşu defansa çarparak dışarı gitti. Bu dakikadan sonra sağdam soldan Galatasaray ataklarını iyice sıklaştırdı. Nonda ,Lincoln ,Arda , Ümit , yakaladıkları pozisyonları bir türlü gol yapamadılar. O kadar çok gol pozisyonundan yaralanamayan Galatasaray 75. dakikada nadir gelişen Helsinborg ataklarlarından bir tanesinde golü kalesinde gördü. Orta sahadan aldığı topla hızla hareketlenen Christoffer Andersson, önce Song'u geçti, ve ceza alanına kadar geldi bu oyncuyu karşılayan Servet başarılı olamdı Servetten'de sıyrılıp şık bir vuruşla Helsinborg'u 1 - 3 öne geçiren golü attı.

Siz o kadar gol pozisyonundan yaralanamayın ve bir defa kaleye gelen Helsinborg golü bulsun birazda şans olması gerekir takımda. Bu dakikadan sonra morali bozulan Galatasaray atak yapmakta güçlük çekti. Çok geç gelen gol bu saatten sonra gelmesede olurdu. 90. dakikada sağdan Barış'ın ortasında, topa kafa vuran Nonda topu filelere göndererek durumu 2 -3 'e getirdi. Malesef beraberliği getirecek gole vakit kalmadı ve maç 2 -3 bitti. Galtasaray Helsinborg maçının sonucu : Galatasaray 2 -3 Helsinborg
Powered By Blogger