9 Kasım 2007 Cuma

DENİZLİSPOR - TRABZONSPOR MAÇI'NIN ÖZETİ VE ÖNEMLİ DAKİKALARI

2' İlk tehlikeli atak Denizlispor'dan geldi. Trabzonspor ceza sahasının dışında topla buluşan Yusuf'un vuruşu kaleci Ahmet'i geçip üst direkten geri döndü. Dönen topu tamamlayan ve ağlara gönderen Serhat'ın golü ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

7' İbrahim Yattara sağ kanattan kendi yarı sahasından aldığı topu uzun br süre sürdü. Denizlispor ceza sahasına kadar giren Gineli oyuncuya çizgiye inmeden Abraham müdahele etti ve önemli bir tehlikeyi savuşturmuş oldu Ege temsilcisi.

11' Yusuf seri çalımlarla sağ kanattn çizgiye kadar indi ve altıpas noktasında top bekleyen Gökhan'ı gördü. Gökhan da bu topa bakmadan sağ ayağı ile gelişine kaleye doğru savurdu. Ancak yakın kale direğinde bulunan kaleci Ahmet sıkıntı yaşamadan topu kontrol etmeyi başardı.

13' Ve Denizlispor aradığı gole Serhat ile kavuştu. Yusuf bu kez sol kanattan çizgiye kadar indi. Karşısına Jabi'yi alan Yusuf içeriye girmek yerine ceza sahası dışında bekleyen Abraham'a pas verdi. Abraham da bekletmeden topu içeriye ortaladı. Bu ortaya kaleci Ahmet'ten daha önce Serhat müdahele etti ve kafayla topu ağlara gönderdi. 1-0

17' Orta sahada topu rakibinden kapan Fatih Egedik topu biraz sürdükten sonra ceza sahasına girmeden çok sert vurdu ancak vuruşu farklı şekilde yandan auta gitti.

19' Denizlispor'a yine direk engel oldu. Yaklaşık 38 metreden kazanılan serbest vuruşta topun başında bulunan Serhat topu yanındaki Allyson'a bıraktı. Hareketlenen topa sol ayağı ile çok sert vuran Allyson'un bu vuruşu iki direğin birleştiği yere çok sert çarptı ve tekrar oyun alanına geri döndü. Dönen top da Trabzonsporlu oyuncular tarafından uzaklaştırıldı.

25' Oyunda bu dakikalarda tempo düşmeye başladı. Maçın başındaki hızlı oyun yerini daha kontrollü bir oyuna bıraktı.

28' Trabzonspor maçta henüz istediği baskıyı yaratamadı. Denizlispor Trabzonspor'u defansta karşıladıktan sonra çok hızlı hücuma çıkıyor ve bu planı da şu ana kadar Trabzonspor'a sıkıntı yaratmış gözüküyor.

32' Ceyhun'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda önde direğe gelen topu Yattara kafası ile sektirdi. Seken top ceza sahasının diğer tarafında bulunan Hüseyin'in önüne düştü. Topu önce kontrol eden Hüseyin ardından çok sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.

37' Trabzonspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Jabi sağ kanattan gelişen atakta topu taca çıkmadan tutmayı başardı ve desteğe gelen Yattara'yı gördü. Yattara topu biraz sürdükten sonra topu tekrar Jabi'ye verdi. Topu alan Jabi orta yapmak yerine kaleye vurdu ancak vuruşu kale direğinin yanından auta gitti.

38' Bu arada Jabi'nin vuruşu yan ağları yırtıp kaleden içeriye girdi. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu da bunun üzerine kale ağlarının düzeltilmesini istedi.

42' Topa sahip olma oranında Trabzonspor'un %54'e, %46'lık bir üstünlüğü var.

44' Oyunda tempo iyice düştü. Her iki takım da özellikle son 15 dakikada istedikleri gol organizasyonlarını yaratamadı.

45+2 ' Yusuf ile girmiş olduğu ikili mücadelede yerde kalan Ceyhun faul beklerken hakem devam dedi. Ceyhun da bunun ardından hakeme oldukça sert bir ifade ile itarazlarda bulundu. Bunun üzerine Abitoğlu Ceyhun'a sarı kart gösterdi.

45'+3 Ve hakem Abitoğlu karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğünü çaldı.

46' Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı.İlk yarıyı Denizlispor Serhat'ın golüyle 1-0 önde kapattı.

48' Trabzonspor ikinci yarının ilk tehlikeli atağını yaratan takım oldu. Yattara sağ kanattan çizgiye inen Gökdeniz'i gördü. Gökdeniz'de topu altıpas noktasında bekleyen Umut'a yolladı. Ancak Umut'un vuruşu yakın kale direğinin hemen yanından auta çıktı.


53' Trabzonspor sağ kanattan yine etkili geldi. Yattara uzak direğe doğru kavisli bir orta yaptı. Kaleci dahil herkesi geçen topa arka direkte Ceyhun vurdu. Ancak vuruşu uzak kale direğinin hemen önüne kadar gidebildi. Bu noktada da Denizlisporlu savunma oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

57' Yine Yattara ile gelişti Trabzonspor atağı. Sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahsı hemen dışında bulunan Umut kafa ile müdahele etti. Arka tarafa doğru seken topu Ceyhun kontrol etti. Çok müsait bir pozisyonda olan Ceyhun çok sert vurdu ancak vuruşu farklı sekilde üstten auta gitti.

59' Bu sefer Serkan ile tehlike yarattı Trabzonspor. Serkan ceza sahsı çizgisinden vurdu. Havadan gelen topu kaleci Hamidou kontrol etmek isterken sektirdi ve seken top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Dönen topa altıpasta vuran Gökdeniz'in vuruşu ise üstten auta gitti.

63' Julio Cesar Moreira(Girdi) - Fatih Egedik(Çıktı) (Denizlispor).

66' Trabzonspor bu dakikaya kadar 32 top kaybı yaparken ev sahibi ekibin top kaybı sayısı 22'de kaldı.

69' Trabzonspor sol kanattan Ceyhun ile geldi. Ceyhun'un rakiplerinden sıyılarak içeriye doğru yerden kesmiş olduğu ortaya Gökdeniz'den önce Hamidou yetişti ve topu kontrol etmeyi başardı.

70' Çağlar (Girdi) - Murat Karakoç(Çıktı) (Denizlispor).

73' Trabzonspor artık adece hücumu düşünüyor. Defansif tedbirleri daha da azaltmış durumda...

77' Fatih Yiğen(Girdi) - Zafer Demir(Çıktı) (Denizlispor).

78' Sağ kanattan Yattara'nın kullanmış olduğu köşe vuruşunda topa Umut çok iyi yükseldi. Ancak vuruşu istediği gibi kaleye değil auta gitti.

79' Ergin Keleş(Girdi) - Mustafa Keçeli(Çıktı) (Trabzonspor).

81' Sol kanattan Umut'un yerden pasına Serkan ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak yine Hamidou topu karşılamayı başardı.

83' Trabzonspor Denizlispor kalesini sol çaprazdan gören bir noktadan Ceyhun ile bir serbest vuruş kullandı. Ancak vuruşu defanstan sekerek Yusuf'a kadar gitti ve bu pozisyon bir Denizlispor kontra atağına dönüştü. Ancak Gökhan bu pozisyonu istediği gibi değerlendirmeyi başaramadı ve top Trabzonspor savunması tarafından uzaklaştırıldı.

86' Karşılaşma maçın başlarında olduğu gibi iyice arttı ve Trabzonspor artık son şanslarını kullanıyor puan için...

89' Denizlisor inanılmaz bir pozisyon kaçırdı. Yusuf sol kanattan ortaladı Gökhan kafayı vurdu ancak top dışarı çıktı. Gökhan topu boş kaleye yollayamadı.

90' Karşılaşma 4 dakika uzayacak...

90'+3 Denizlispor Yusuf ile farkı 2'ye çıkarttı. Ceza sahsı dışının sağ çaprazında topla buluşan Yusuf 3 Trabzonsporlu oyuncuyu çalımladı ve altıpastan uzak direğe doğru yapmış olduğu plase ile takımını 2 farka taşıdı. 2-0

90'+4 Ve mücadelede son düdük çalıyor... Denizlispor - Trabzonspor : 2 - 0

Kaynak : (Ajansspor.com)
Powered By Blogger