21 Kasım 2007 Çarşamba

TÜRKİYE - BOSNA HERSEK MAÇI BİZİM KADER MAÇIMIZ


Türkiye A milli takımımız akşam saat 21:00 'da İnönü Stadında sahaya çıkacak. Türkiye Bosna Hersek bundan önce yaptıkları karşılaşmalarda malesef Türkiye'nin Bosna Herseğe karşı galibiyeti yok. İnşallah bugün bir ilk olacak. Daha önceki maçlar'da ; mesela ; Avrupa elemelerinde Bosna'da oynadığımız karşılaşmada; Bosna Hersek Türkiye'yi 3 - 2 mağlup etmişti.

Tabiki bugün biz o eski maçlarıda unutup sadece galibiyeti düşünüyoruz. Bosna Hersek Milli takımının teknik direktörünün yaptığı açıklamaya göre ; Sahaya genç bir takımla çıkmayı düşündüklerini belirtti. Ayrıca Türkiye'den hem galibiyetle hemde güzel anılarla ayrılmayı düşündüklerini dile getirdi. Gerçi onların düşündükleri bizi ilgilendirmez. Onlar istedikleri kadar yenmeyi planlasınlar. A Milli takımımız sahaya çıkacak ve Bu türk milletini en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bizim onlara güvenimiz sonsuz.

A milli takımımızda kaleci Volkan Demirel'in ve İbrahim kaş'ın dışında eksik bulunmuyor. Bilindiği gibi En son oynadığımız Norveç maçı bu oyuncularımızın bu maçta görev alamamalarına sebep oldu. İbrahim Kaş'ın maçta sakatlanması. Ve Volkan Demirel'in sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi eksiklerimizi meydana getirdi. Gerçi bu oyuncularımızın yerlerini dolduracak okadar aslanlar varki onları hiç aratmayacağına inanıyoruz.

Fatih Terimin sahaya çıkaracağı ilk onbir büyük ihtimalle Norveç'i yendiğimiz kadrodan fazla bir değişiklik yapmayacaktır. Sadece mecburiyetten olan değişiklerin dışında tabi. Volkan'ın yerine kaleye Rüştü Rençber'i oynatacağını düşünüyorum. ve İbrahim Kaş'ın yerine Norveç maçında bu oyuncumuzun sakatlandıktan sonra yerine girip maçın yıldızlarından bir tanesi olmayı başaran Gökhan Gönül'ü ilk onbirde sahaya sürecektir. Bunun dışında aynı kadroyla sahaya çıkacaktır.

Benim tahmin ettiğim kadarıyla Türkiye Bosna Hersek maçı 3 - 0 bizim üstünlüğümüzle biteceğini düşünüyorum. Tabiki sadece bir tahmin ama içimden geçen bu. Biz her nasıl bir galibiyet olursa olsun Avrupa Şampiyonasına katılacağız bunun başka çıkar yolu yok. Avrupa şampiyonasında'da şuna inanıyorum ; A Milli takımımız tüm Dünya'ya adımızdan oldukça söz ettirecektir. A Milli takımımıza canı gönülden başarılar dileyerek yazıma son vermek istiyorum. BAŞARILAR TÜRKİYE.............
Powered By Blogger