21 Kasım 2007 Çarşamba

TÜRKİYE - BOSNA HERSEK MAÇI'NIN ÖZETİ GENİŞ MAÇ ÖZETİ

1.dakika Ve mücadele başladı. Millilerimize sonsuz başarılar diliyoruz...

3.dakika Milliler sağ kanattan Arda ile geldi. Ancak genç oyuncu topla çok oynadı ve ceza sahası içersindeki arkadaşlarını göremedi. Bosna savunması da araya girerek tehlikeyi önledi.

5.dakika Oyuncularımız maça çok hırslı başladı ve sahanın her noktasında topu kapabilmek için büyük bir çaba içersinde...

8.dakika A Milli Takım sağ kanattan yine Arda ile gelmek istedi ancak genç oyuncunun içeriye kestiği orta hiçbir oyuncumuzla buluşmadı ve Bosna savunması topu uzaklaştırdı.

11.dakika Milliler ilk ciddi gol girişiminden sonuç alamadı. Semih kontrol ettiği topu sağ kanattan gelen Nihat'a verdi. Nihat da topu biraz sürdükten sonra ceza sahası sağ çaprazından içeriye girdi ve sağına doğru çektiği topu kaleye gönderdi. Ancak top az farkla uzak direğin yanından auta gitti.

16.dakika Takımımız oyuna ağırlığını koymayı başardı ancak istediğimiz gol pozisyounu henüz yakalayamadık.

19.dakika Milli takımımız şu dakikaya kadar sağ kanattan ataklarını geliştirirken, konuk Bosna-Hersek kendi sol kanadından ağırlıklı olarak gelmeye çalışıyor.

22.dakika Milliler çgole çok yaklaştı. Arda'nın arapasına hareketlenen Nihat sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve topu düzelttikten sonra sert bir şutla Bosna kalesine gönderdi ancak kaleci Guso topu çıkartmayı başardı. Dönen topu çizgide Gökhan Gönül kontrol etti. İçeriye doğru girmek isteyen genç oyuncuya savunma müdahele etti ve top kornere çıktı.

23.dakika Emre'nin kullandığı köşe vuruşunda ise kaleci Guso çok rahat bir şekilde topu kontrol etti.

26.dakika Bu dakikada Malta'dan Norveç'in gol haberi geldi. Norveç, Malta Önünde 1-0 önde...

29.dakika Hamit ceza sahası dışında yay civarında topa çok sert vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta gitti. 30.dakika Norveç bu dakikada Malta önünde 2-0 öne geçti.

31. dakika Hamit'in 2 dakika önceki pozisyonun bir kopyasına bu kez Nihat girdi ancak onun da vuruşu farklı şekilde yandan auta gitti.

33.dakika Sol kanattan İbricic ile tehlikeli geldi Bosna-Hersek. İbricic yaklaşık 40 metre sürdüğü topu içeriye doğru çevirdi. Topa müdahele etmek isteyen Servet'in vuruşu geriye doğru sekti ancak kaleci Rüştü erken davrandı ve seken topu Bosnalılar'dan önce kontrol etti.

36.dakika Nihat ile ikinci kez gole çok yaklaştık. Gökhan Gönül'ün hava topu mücadelesi sonrasında topu ceza sahası sağ çaprazında önünde bulan Nihat önce bir rakibini çalımladı ve sol tarafa çektiği topa sağ ayağının dışıyla vurdu. Ancak kaleci Guso bu topu da çıkartmayı başardı.

Nihat'ın attığı gol :

43.dakika VE GOOOOL... NİHAT İLE ARADIĞIMIZ GOLÜ BULDUK... HAMİT ARDA'NIN PASIYLA HAREKETLENDİ VE SAĞ ÇAPRAZDAN GİRDİĞİ CEZA SAHASINDA ALTI PASIN HEMEN DIŞINDA NİHAT'I GÖRDÜ. NİHAT DA TOPU ÖNCE KOTROL ETTİ, ARDINDAN ÇOK SERT VURUŞLA BOSNA HERSEK AĞLARINA GÖNDERDİ.

45+2.dakika Ve mücadelenin ilk yarısı sona eriyor...

46.dakika Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Milliler'e bu yarıda da başarılar diliyoruz.

47.dakika Bu arada Norveç Malta deplasmanında 3 farkla önde...

50.dakika Nihat bu kez Bosna Hersek ceza sahasının sağ çaprazında topla buluştu. Topa çok sert vuran Nihat'ın bu vuruşu az farkla üstten auta gitti.

51.dakika Emre Belözoğlu'nun düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşta Nihat topun gerisine geldi. Nihat'ın sert vuruşu barajdan döndü ve seken topu tekrar Nihat kontrol etti. Topu bu kez ceza sahasının içersine kaldıran Nihat'ın bu pasını Arda kontrol etti ancak Bosna savunması topa müdahele ederek Arda'nın pozisyonunu bozdu.

54.dakika Malta Norveç karşısında farkı 2'ye indirdi. 1-3

59.dakika Arda sol kanatta kontrol ettiği topla müthiş bir mücadele vererek ceza sahasına çizgisine kadar geldi ve düşerken Nihat'ı buldu. Nihat da aldığı topu biraz sürdükten sonra altı pasın hemen dışından kaleye gönderdi. Ancak top yan ağlarda kaldı.

64.dakika Hamit sağdan korneri kullandı. Ceza alanında bir karambol oluştu ama hakem topu Bosna Hersek'e veriyor.

67.dakika Arda soldan ceza alanına giriyor. 3 kişi bastırdı ama topu alamadı. Top açıldı ve taça çıktı.

73.dakika Emre Bosna-Hersek yarı sahasının ortasına denk gelen bir noktadan bir serbest vuruş kullandı. İçeriye doğru yerden vuran Emre'nin bu vuruşu çok etkisiz bir şekilde kaleci Guso'ya kadar gitti.

74.dakika Norveç Malta önünde farkı tekrar 3'e çıkarttı. 1-4

77.dakika Milliler iyice yoruldu bu dakikalarda. Tempomuz iyice düştü ve geriye doğru çekilme eğilimi gösteriyor takımımız.

81.dakika Tuncay inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Hamit'in ceza sahası dışından önüne bıraktığı topla sol çaprazda buluşan genç oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top kaleci Guso'nun ayaklarından döndü.

86.dakika Bosna-Hersek baskısını iyice arttırıyor. Karşılaşmanın artık biran önce sona ermesini bekliyoruz.

90.dakika Artık sadece son düdüğü bekliyoruz.

90+4. dakika VE BİTTİ...VE BİTTİ...MİLLİ TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILMAYA HAK KAZANDI...TEBRİKLER TÜRKİYE...

Kaynak: Ajansspor.com
Powered By Blogger