21 Kasım 2007 Çarşamba

TÜRKİYE 3. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TEBRİKLER TÜRKİYE

Sevinçten ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok çok teşekkür ediyorum. Bu maçta olsun bu yolda olsun tüm emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bizlere böyle bir sevinç yaşattıkları için hepsine çok teşekkürler. 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı hak kazandık. Türkiye Bosna Hersek 'i 1 - 0 yenerek Avrupa şampiyonası finalleri ne katılmayı hak ettik.

O kadar sıkıntılı bir maç yaptık'ki anlatamam. Adeta son dakikalarda ölüp ölüp dirildik. Bir anda maçın son dakikalarında İsviçre ile oynadığımız maç aklıma geldi. Acaba dedim yinemi bir son dakika golü yiyip bu kadar finallere yaklaşmışken gerimi döneceğiz. Allaha çok şükür öyle bir an yaşamadık. Ve Son derece stresli bir maçta kazanmayı başardık.

Şunu dile getirmek istemiyorum ama söylemedende yapamayacağım. Bizim ikinci yarıda bu kadar sıkıntı çekmemizin sebebi ikinci golü bulmadan Fatih Terim'in yaptığı değişiklik bizleri bu kadar sıkıntıya soktu. Takımı bir anda yaptığı deişiklikle kontra atağa çevirdi. Bunun yanlış bir seçim olduğunu düşünüyorum. Allah'tan ki bir kaza golü yemedik. Neyse yinede sonuçta kazanan takım biz olduk. Onun için bu tür olayları konuşmanın bir anlamı yok.

Milletimize bu sevinci yaşatan Milli takımımız inanıyoruz ki Euro 2008 'de aynı şekilde başarılar sağlayacaklardır. Malta Norveç maçında alınan skor bizi hiç ilgilendirmedi. Onlar belki farklı kazanmış olabilir ama isterlerse 10 gol atsınlar tabiki bizim kazandığımız bu maç onların bütün hayallerini suya düşürdü. Yunanistan'la beraber Avrupa Şampiyonasına katılan takım biz olduk.

Bu maçın olsun ve Norveç maçının olsun Bizim Avrupa şampiyonasına katılmamıza büyük katkıda bulunan Nihat Kahveci'ye değinmeden geçemeyeceğim. Bize adeta bu son iki maçımızda hayat veren futbolcuydu. Tamam belki bütün futbolcularımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama Nihat'ın attığı goller bizlere gerçekten hayat verdi.

Öyle bir maçtı ki şayet bu maçtan berabere yada yenik bir şekilde ayrılsaydık ; Fatih Terim başta olmak üzere Haluk Ulusoy bile istifa edebilirdi. Ama bu maçı kazanarak bu şekilde olaylar olmadı. Artık maç dramatik bir maç olarak tarihe geçti. Herkesin göz yaşı döktüğü bir maçtı. Artık Biz Avrupa Şampiyonası Finallerindeyiz.
Powered By Blogger