24 Kasım 2007 Cumartesi

GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ BEŞİKTAŞ MAÇI'NIN ÖZETİ VE MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI


1' Süper Lig'de bu sezon beşinci maçına çıkan Halis Özkahya'nın yönettiği Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Beşiktaş maçı başladı.

2' OFTAŞ Spor'un kalesini Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Recep koruyor. İlk atak girişimi Beşiktaş'tan geldi. Sağ kanatta aut çizgisi yakınında topla buluşan Bobo rakibini geçmeye çalışırken faul yaptı ve top ev sahibine geçti.

3' Maçın henüz başlarında rakibine faul yapan İbrahim sarı kart gördü. İbrahim Şahin (G.Birliği OFTAŞ)

4' Beşiktaş'ta sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Delgado kullandı ve Arjantinli'nin ortasında ceza sahasında topa vuran Cisse oldu. Cisse'nin kafa şutu üstten auta çıktı.

6' OFTAŞ Spor atağında sol kanattan ortayı yapan Sterjovski oldu. Sterjovski'nin altı pas üzerine gelen kavisli ortasını kalesinden çıkan Rüştü aldı. Rüştü topu oyuna sokarken dengesini kaybetti ancak bir tehlike oluşmadı.

7' OFTAŞ Spor'da orta sahadan gelişen atakta, Beşiktaş ceza sahası dışında topla buluşan Serkan oldu. Serkan'ın sert şutu defanstan döndü. Serkan dört golle takımının en skorer ismi.

10' Son üç dakikadır orta alan mücadelesi şeklinde devam eden maçta top daha çok ev sahibi ekibin kontrolünde.

11' Hakan Aslantaş (G.Birliği OFTAŞ) Beşiktaş'ın sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Higuain Hakan'ın müdahalesi ile yerde kaldı.

12' Arjantinli'yi düşüren Hakan sarı kart gördü ve geride kalan 12 dakikada OFTAŞ Spor'da sarı kart gören ikinci isim oldu.

13' Faul atışını Delgado kullandı. Yıldız futbolcunun altı pas üzerine giden topunu kaleci Recep kontrol etti.

15' 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta taraftar üstünlüğü Beşiktaş'ta ve siyah-beyazlı taraftar bu dakikaya kadar takımlırını yoğun bir şekilde destekledi.

20' OFTAŞ Spor sağ kanattan Serkan ile tehlikeli geldi. Serkan ceza sahasına sağ çaprazdan girmeye çalışırken Baki ile karşılaştı. Baki'nin kontrolünde yerde kalan Serkan faul bekledi ama hakem "devam" dedi. Özkahya ardından da aldatmaya yönelik hareket olarak değerlendirdiği Serkan'ı bu pozisyon için uyardı.

24' OFTAŞ Spor atağında sol kanattan hızla ilerleyen Hakan iki rakibinin arasından şık bir hareketle geçmeye çalışırken yerde kaldı ve faul bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi ve top auta çıktı.

26' Sol kanattan Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta, Higuain ile Tello paslaştı. Tello'nun ortasında OFTAŞ Spor defansı araya girerek bu topu uzaklaştırdı.

29' Hızlı gelişen OFTAŞ Spor atağında göbekten ilerleyen Serkan'ı düşüren Cisse Beşiktaş'ta sarı kart gören isim oldu.

33' Sol kanattan gelişen OFTAŞ Spor atağında İbrahim Şahin Baki'nin müdahelesiyle yerde kaldı ve ev sahibi önemli bir bölgeden serbest atış kazandı.

34' Serkan'ın kullandığı serbest atışı Delgado uzaklaştırdı.

36' Deivson Rogerio Da Silva Bobo'nun attığı gol; (Gençlerbirliği Oftaş Beşiktaş : 0 - 1)

36' Beşiktaş bir anda golü buldu. Tello'nun kendi ceza sahasından verdiği 45 metrelik uzun pasta topla buluşan Bobo oldu. Bobo rakibi İlhan Eker ile girdiği hava ve yer topu mücadelesinde ayakta kalan isim oldu. O sırada kalesinden çıkan Recep'i de geçen Bobo boş kaleyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

38' Bu dakikada OFTAŞ Spor'un kazandığı korneri Sterjovski kullandı. Sterjovski'nin ortasında Giray Kaçar kafayla şansını denedi ama O'nun şutu etkisiz kaldı ve auta çıktı.

39' Bu dakikada rakibi Orhan Şam'ı faulle durduran Tello sarı kart gördü.

40' Beşiktaş rakibini 4'e 4 yakaladı. Serdar Özkan'ın geliştirdiği atakta Özkan, Bobo ile oynamak istedi ama Recep bu topun sahibi oldu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

43' Ceza sahasının sol çaprazından tehlikeli bir bölgeden kullanılan serbest atışta Sterjovski'nin ortası doğrudan auta çıktı.

44' Sağ kanattan gelişen OFTAŞ Spor atağında Sandro çalımlarla ceza sahasına girmeye çalıştı ama Baki'nin yerinde müdahelesiyle Beşiktaş bu tehlikeyi uzaklaştırdı.

45'+1 19 Mayıs'ta oynanan G.Birliği OFTAŞ Spor, Beşiktaş maçında siyah-beyazlı ekip ilk yarıyı Bobo'nun ayağından bulduğu golle 1-0 önde kapatmayı başardı.

46' Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Beşiktaş maçının ikinci yarısı başladı.

48' OFTAŞ Spor ceza sahasının önüne kadar gelen Higuain sol kantta boş olan İbrahim Üzülmez ile oynadı. O'nun yerden ortasında defans topu kornere attı.

49' Delgado'nun sol kanattan kullandığı korneri Tozo uzaklaştırdı.

50' Delgado'nun pasında Higuain'den önce araya giren İlhan tehlikeyi uzaklaştırdı ve top Rüştü'ye kadar gitti.

52' Beşiktaş çok hızlı bir şekilde atağa kalktı ve net bir gol pozisyonunu kaçırdı. Bobo'nun orta alanda kaçan Delgado ile oynadığı topta, Arjantinli ceza sahasına girmeden önce Higuain ile oynadı. Higuain boşa kaçan Delgado ile geri oynadı ve kaleciyle karşı karşıya kalan Delgado'nun yerden şutu kalenin solundan direğin hemen yanından auta çıktı.

54' Tozo ile paslaşan Sandro ceza sahasına girerken Koray'ın müdahalesiyle yerde kaldı.

55' Dört gollü Serkan'ın ceza sahasının hemen dışından kullandığı serbest atışta Serkan çok şık bir plase ile topu kalenin sağına yolladı. İyi yer tutan ve topa uzanan Rüştü bu şutu kurtardı.

58'Beşiktaş atağında OFTAŞ Spor ceza sahasının dışında Koray ile Delgado paslaştı. Arjantinli son olarak sağ kanattan ceza sahasına giren Higuain ile oynamak istedi ama hızlı olan top kaleci Recep'te kaldı.

59'Kısa paslaşmalarla Beşiktaş ceza sahasına kadar gelen OFTAŞ Spor'da Beşiktaş ceza sahasının dışında topla buluşan Serkan sert bir şutla kaleyi denedi ve sert şut az farkla soldan auta çıktı.

60'Şık çalımlarla soldan Beşiktaş ceza sahasına giren Serkan'ın yerden sert ortasını ayak koyan Baki uzaklaştırdı.

61'İbrahim Akın(Girdi) - Rodrigo Alvaro Tello(Çıktı) (Beşiktaş)

63'Sol kanattan hızlı gelen OFTAŞ Spor'da Sterjovski takım arkadaşlarıyla paslaşarak ceza sahasına girmeye çalıştı. Ali Tandoğan son anda ayağını koyarak bu tehlikeyi uzaklaştırdı.

64'Bu dakikada Ali Tandoğan ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi ama Halis Özkahya aut verdi. Derinlemesine atılan pasta bir anda kaleci Recep ile karşı karşıya kalan Ali Tandoğan rakibinden kurtulduğu sırada yerde kaldı ve penaltı bekledi ama pozisyon devam etti.

66'Savaş Esen(Girdi) - Kadir Bekmezci(Çıktı) (G.Birliği OFTAŞ)

71'Sağ kanattan hızla gelişen Beşiktaş atağında Serdar Özkan'ı faulle durduran Sterjovski sarı kart gördü.

72'Delgado'nun kullandığı serbest atışta Recep boşa çıktı ve Giray topu kornere attı.

72'Beşiktaş'ta korneri Higuain kullandı. Higuain'in uzak direğe yaptığı ortayı Baki ortaya çevirdi ve defans bu tehlikeyi uzaklaştırdı.

74'Bülent Kocabey(Girdi) - M. Sterjovski(Çıktı) (G.Birliği OFTAŞ)

74'Az önce sarı kart gören Sterjovski bu dakikada yerini Bülent'e bıraktı.

76'Beşiktaş Serdar ile tehlikeli geldi. Ceza sahasına kadar giren Serdar şut çekecek boşluğu yakaladı ama pas vermeyi tercih etti ve defans araya gireerek bu tehlikeyi uzaklaştırdı.

77'Serdar'ın etkili ve kavisli ortasında ceza sahasında Bobo yerde kaldı ve penaltı bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi.

78'Eren Özen(Girdi) - Sandro Da Silva Mendonca (Çıktı) (G.Birliği OFTAŞ)

78'Bu dakikada Higuain yerini Ricardinho'ya bıraktı.


83'Sol kanattan İbrahim Üzülmez'in ortasında Bobo ve Hakan topa aynı anda yükseldi. Topu uzaklaştıran Hakan olurken sonrasında Bobo'nun faulü ile yerde kaldı.

83'Beşiktaş sağ kanattan Ali'nin ortasıyla tehlikeli olmaya çalıştı ama araya giren defans bu pozisyonda topu uzaklaştırdı.

86'Sol kanattan gelişen atakta Delgado muhteşem bir topuk pasıyla İbrahim Üzülmez'i kaçırdı. Üzülmez de ceza sahasına girerken şut çekti ve Tozo'ya çarpan top kornere çıktı. Kullanılan kornerde OFTAŞ Spor defansı topu uzaklaştırdı.

88'Burak Yılmaz(Girdi) - Deivson Rogerio Da Silva Bobo(Çıktı) (Beşiktaş)

89'Sol kanattan gelişen OFTAŞ Spor atağında Eren ortaladı ve yerinden çıkan Rüştü topun sahibi oldu.

90'+1 OFTAŞ Spor sol kanattan Eren ile serbest atış kullandı. Topla buluşan Bülent şansını denedi ve şutunda iyi yer tutan Rüştü topun sahibi oldu.

90'+4 Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta son düdük çaldı. Beşiktaş 5 resmi maçta peş peşe yaşadığı hayal kırıklıklarıın ardından deplasmandaki maçı Bobo'nun golüyle 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.


Kaynak :Ajansspor.com
Powered By Blogger