31 Ekim 2007 Çarşamba

BEŞİKTAŞ'A Ç.RİZESPOR'DAN DARBE




Fortis Türkiye Kupası'nda bugün oynanan Beşiktaş Ç.Rizespor maçında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespordan İnönü stadında darbe yedi. Yedek Kartal Ç.Rizesporu devirmeyi başaramadı.

Taraftarı önünde Liverpool maçından sonra ikinci kez istediğini alamayan kara kartal taraftarını yine üzdü. Son lig maçında Ankarasporla sahasında berabere kalan Beşiktaş kupa maçında moral bulmak istiyordu ama olmadı. Türkcell süper lig'de Fenerbahçe Derbisi öncesi moral bulmak isteyen Beşiktaş yedek futbolcularıyla çıktığı Ç.Rizespor karşısında istediğini alamadı.

Fortis Türkiye Kupasını iki sezondur alan Beşiktaş bu kez kötü bir başlangıc yaptı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Beşiktaş ilerleyen dakikalarda varlık gösteremez oldu. Maçın daha 7. dakikasında Nobre'nin ceza sahası dışında bulunan Higuain'ye indirdiği topu Arjantin'li futbolcu güzel bir vuruşla topu ağalara gönderdi. Bu dakika'dan sonra pek bir varlık gösteremeyen Beşiktaş ilk yarıyı bu şekilde bitirmeyi başardı.

İkinci yarıya bu seferde fırtına gibi başlayan Ç.Rizespor'du. Maçın ikinci yarısının başlamasından 2 dakaka sonra ceza sahasına yapılan ortada Leandro'nun Beşiktaşın defansının da pasif kaldığı anda güzel bir kafa vuruşuyla beraberliği sağladı.

Drum 1- 1 olduğunda Beşiktaş'ın daha atak bir futbol sergileyeceğini düşünürken tam tersi oldu. Maçın temposu daha ikinci yarının başından itibaren düşmeye başladı. Maçın 60. dakakasına kadar Maç Beşiktaşın cılız atakları ile ilerlerken Ç.Rizesporun kazandığı köşe vuruşunda topun başına Altan geçti ve kullandığı köşe atışında Kürşat yaptığı kafa vuruşunda top bir kez daha ağalarla buluştu. Ç.Rizespor 1 - 2 üstünlüğe geçti.

İki golü de kafa vuruşlarından yiyen Beşiktaş bu dakikadan sonra daha da maçtan düştü. Maçın son dakiklarına doğru Beşiktaş ın genç yıldızı Batuhan'ı oyuna alan Ertuğrul Sağlam oyundaki sistemi değiştirmeyi başaramadı. Son dakikalarda Batuhan 'ın kafa vuruşundan yaralanamayan Beşiktaş ondan sonra pek kaideye değer bir pozisyon bulamadı ve Maçın sonunda Beşiktaş sahadan 1 -2 yenik ayrıldı. Beşiktaş,Ç.Rizespor maç sonucu: Beşiktaş - Ç.Rizespor : 1 - 2
Powered By Blogger