23 Ekim 2007 Salı

FENERBAHÇE RAHAT KAZANABİLİRDİ



Şampiyonlar ligindeki temsilcimizin kazanabileceği bir maçtı. Aslında hiçte beklendiği gibi zor bir maç olmadı. Biraz daha dikkatli olsaydık bu maçtan sonra dahada çok sevinebiliridik.

Maçın genelinde üstün oynadığımız maçta Teknik direktör Ziconun yanlış oyuncu değişiklikleri ve zamanında çıkarmadığı oyuncular yüzünden kazanabileceğimiz bir maçtan beraberlikle ayrıldık. Örneğin Alexin ilk yarının balarında sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldığında Ali Bilginin yerine iki tane alternatif olabilirdi. Birincisi Alex dengesinde bir Tümer metin veya ikinci bir seçenekte sahalara sonunda dönen Appiah olabilirdi.

Demekki Zico PSV takımını tam anlamıyla çözmeyi başaramamış. Normalde rakip takımın maçın ilk on veya onbeş dakikasında baskın olması gerekirken bizim baskımızla geçti. Alexin çıkmasıyla oyunu dengeye getiren rakip bence bunu Zicoya borçlu.

Ziconun yaptığı hatalardan biride maçın başından beri buluştuğu topları olumsuz kullanan Devidi çıkarması gerekirken çıkartmayıp sahada kalmasına izin verdi. ve Sonuçta Devid az kalsın maçı katbetmemize sebep olacaktı. Devid kırmızı kartla oyundan çıkana kadar istediğimiz futbolu oynuyorduk. Ama çıktıktan sonra on kişi kalan takımımız mecburen defansa çekilmek zorunda kaldı. ve Bunuda başarılı bir şekilde yaparak bir puanla ayrılmamızı sağladılar.

Şunu söylemek istiyorum ki sağ kanatta görev yapan Gökhan Gönül herkesin gözü üzerinde olmasına rağmen sağ kanatta rakip takımın oyuncularına göz açtırmadı. Ayrıca yaptığı hareketler olsun çıkışları olsun attığı klas çalımlar olsun göz doldurucu bir oyun sergiledi. tabiki tüm oyuncularımız elinden geleni yaptı ve belkide üç puanı hak eden taraftı ama sahadan bir puanla ayrıldık. Tüm oyuncularımızı buradan tebrik ediyorum.

Sonuçta İnterin CSKA Moskovayı yenmesi ile liderliği kaptırdık. Ama bir sonraki maçtaki istanbulda bizim bu takımı rahat bir şekilde yenebileceğimizi söyleyebilirim. Tebrikler Fenerbahçe bizi sevindirdin yarın darısı diğer temsilcimiz olan Beşiktaşımıza.
Powered By Blogger