18 Ekim 2007 Perşembe

ENİNE BOYUNA MİLLİ TAKIMIMIZIN SON MAÇI


Defansımızdan başlayacak olursak iki tane yavaş futbolcu birbiriyle tam anlaşamayan Gökhan Zan ve Servet Çetin maçın son dakikasına kadar adam kaçırıp durdular. Uygulamaya çalıştıkları ofsayt taktiğinide uyumsuz bir ikili olduklarından uygulayamadılar. İkisininde yavaş olması ayrı bir konu Fatih Terimin en azından bir tanesini kesip diğerinin yanına hızlı bir defans oyuncusu koyabilirdi ama yapmadı.

Doksan dakika boyunca Yunanistan takımının ataklarını izledik.Tabiki onlarında ileri uç elemanlarının pek becerikli oldukları söylenemez. Bizim verdiğimiz o kadar gol pozisyonundan sadece ofsayt olanı değerlendirebildiler. Ofsayt diyorum çünkü açık bir ofsayt pozisyonuydu fakat bunu hakemler görmedi. Gerçi bizim için değişen pekte bir şey olmadı. Sonuçta bizim kesinlikle kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı.

Gelelim orta sahamıza Tuncay Şanlı olsun Emre Belezoğlu olsun hem Moldova maçında hemde Yunanistan maçında o kadar kötü bir futbol ortaya koydularki anlatılmaz Emreye 70 dakika sabredebilen Fatih hoca Tuncaya doksan dakika katlandı. Doksan dakika boyunca bir tane olumlu bir iş yapamayan Tuncay son dakikalara doğru bulduğu pozisyonuda cömert bir şekilde harcadı.

Bu futbolcularımıza galiba İngiltere yaramadı. Tuncayın kilo aldığıda hiç kimsenin gözünden kaçmamıştır. Tabiki maç yapmaya yapmaya körelmiş. Nerede Fenerbahçede iken o fırtına Tuncay nerede şimdiki Tuncay arada çok fark var. Emrede yaptığı hatalı paslarla, kaptırdığı toplarla son iki maçtır dikkatleri bir hayli üstüne çekti.

Gelelim forvete tamam belki orta gelmezse, top gelmezse forvetin yapacağı bir şey yok ama gelen pozisyonlarıda değerlendirmek lazım. Daha onuncu dakikada 10 metreden sen topa ıska geçeceksen sen bırak bu işi. Gökhan Ünal sözüm sana ve Fatih terim sen bu oyuncuyu Moldova maçındada gördün çıkartmadın. Burada da sahaya ilk onbirde çıkardın ve doksan dakika sahada kalmasına izin verdin. Doksan dakika boyunca bir tane ne olumlu bir pas verdi nede olumlu bir iş yaptı. Sahaya yatmaya gelmiş yattı. Sadece o değil çoğu futbolcumuz aynı şekildeydi.

Sonuçta kaznmak zorunda olduğumuz maçı yapılan teknik hatalar olsun bireysel hatalar olsun kaybettik. Bundan sonra inşallah geç olmadan bir şeyler yapıp Avrupa şampiyonasına katılırız.

1 yorum:

Ferhan dedi ki...

Akıllı ol arkadaşım Fatih Terim Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi hocalarındandır. Tuncay Şanlı'ya da biraz mühlet ver. Biz tek yürek olarak Milli Takımın arkasındayız..

Powered By Blogger