30 Ekim 2007 Salı

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ DERBİSİ ERTELENMEYECEK


Günlerdir konuşulan Fenerbahçe Beşiktaş maçının ertelenmesi hakkında konuşulanlar en sonunda çıkar yol bulundu. Federasyonun dün yaptığı açıklamada böyle bir ertelenmenin söz konusu bile olmayacağı doğrultusunda bir karara varıldı.

Önce Beşiktaş menejeri Sinan Engin'in derbinin ertelenmesi hakkında konuşmasıyla başlayan ve daha sonra Fenerbahçe yönetimi olsun Teknik heyet olsun destek çıkmasıyla Federasyon'a kadar giden konuda her iki takım içinde istedikleri olumlu yanıtı alamadılar.

Bence bu Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin ertelenmesi gerekecekti. Çünkü ; Sonuçta iki Türk takımımız Şampiyonlar Liginde bizi temsil ediyorlar. Derbi maçında herhangi bir olumsuz özellik takımlarımızı etkileyecektir. Olumsuz özellik derken herhangi bir takımdan bir futbolcu bile sakatlansa o takım açısından üç gün sonraki Şampiyonlar ligi maçı açısından zor olacak. Her iki takımımızda Şampiyonlar liginde öyle viraja girdiler'ki kaybetmemiz dönüşü olmayan bir yol haline gelecektir. Şampiyonlar ligindeki bu son üç maç o kadar önemli ki bir maç bile kaybedilse telafisi olmayacaktır.

Hem Fenerbahçe takımı Hemde Beşiktaş takımı Ligde oynayacakları derbide maça ister istemez asılmak zorunda kalacaklar ve buda kendilere büyük ölçüde yorgunluğa mal olacak. Salı günü ve çarşamba günü takımlarımızın oynayacakları Şampiyonlar ligi maçına yorgun çıkacaklardır. Yani okadar sebep varki bu derbinin ertelenmesini gerektirecek. Ama sonuçta böyle bir açıklama söz konusu yapılacak bir şey yok. Bizim tek yapacağımız her iki takımada başarılar dilemek.
Powered By Blogger