28 Ekim 2007 Pazar

GALATASARAY DENİZLİ DE SON DAKİKADA GÜLDÜ


Galatasaray zorlu Denizli maçının sonunda güldü.ve böylelikle tekrar geçen hafta Sivasspora devrettiği liderlik koltuğunu sivasın yenilmesi ile ve kendininde kazanması ile geri devr aldı.

Yaralı Aslan eksiklerine rağmen zorda olsa maçı kazanmayı bildi. Beşiktaşın ve Sivassporunda bu hafta puan kaybetmesi ile karlı çıkan takımlardan birisi oldu. Denizlisporla oynanan maçta üst düzeyde bir futbol yoktu. Ama iki penaltı maça damgasını vurdu. Birde maçta en çok göz dolduran futbolcu bence Galatasarayın forveti Nonda idi. Girdiği pozisyonlarla yaptığı mücadele ve attığı iki golle maçın adamı olmayı hak etti. Ayrıca Hasan Şaş tıpkı UEFA kupasında Bordeaux karşılaşmasında verdiği paslarda olduğu gibi bugünde iyi düşündüğüm bir futbol ortaya koydu ve takımın galip gelmesinde büyük rol oynadı.

Bu kadar sakat oyuncusuna rağmen orta saha ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Cimbom ilk yarıda orta sahayı ele geçirmeyi başardı. Ve bununda meyvesini 35. dakikada Hasan şaşın uzaktan ceza sahasına gönderdiği topa güzel bir kafa vuruşu yapan Nonda ile 1 - 0 öne geçti. Bu arada bundan önce Nondanın üstün gayretiyle yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

İlk yarıda böyle bir oyun sergileyen Galatasaray ikinci yarıda tartışalacak bir pozisyonda Denizlispora verilen penaltıyla şok oldu daha maçın 48. dakikası idi ve Denizlispor bu penaltıyı gole çevirerek 1 - 1 lik skorla maçta dengeyi sağladı. Şu dakikadan sonra tıpkı Bordeaux maçında olduğu gibi acaba Cimbom yine ikinci yarıda zor anlarmı yaşayacak diye düşünceler sardı.

Tabi bunu ilerleyen dakikalarda da gördük. Pekte ilk yarıdaki oyunundan pekte bir eser kalmayan Galatasaray birazda UEFA kupasındaki maçın yorgunluğunu hissetti. Dakikalar ilerledikçe strese giren Cimbom Nonda nın da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken ama bir parantez açmak istiyorum Pozisyonları değerlendiremedi derken kötü futbol oynadığını kastetmedim.

Taki 90. dakikaya kadar stres altında olan Galatasaray Nonda nın yine girdiği pozisyonda ceza sahası içinde yerde kalan Ümit Karan 'ın sayesinde kazandığı penaltıya kadar. Ve maçın yıldızı Nonda penaltıyı gole çevirerek Takımını 2 -1 lik üstünlüğe taşıdı. ve bu golle Galatasarayı tekrar Liderlik koltuğuna oturttu. Denizlispor - Galatasaray maç sonucu : Denizlispor - Galatasaray : 1- 2
Powered By Blogger