20 Ekim 2007 Cumartesi

TRABZON BEŞİKTAŞ MAÇ SONU YORUMU


Bugün gündüz Avni Aker de oynanan derbi de gülen taraf bileğinin hakkıyla Beşiktaş oldu. Seyircisiz hemde gündüz olan derbide derbi derbiliğini bozmadı. Güzel ve zevkli bir maç oldu.

Maçtan önce yaptığım tahminde yanıldım. Pek zevkli geçeceğini düşünmediğim maçtı. Ama tam tersine seyircisiz olan maçta hem gol yağmuru hemde bol pozisyon vardı. Beşiktaşa Şampiyonlar ligi maçı öncesinde çok güzel bir moral oldu. Beşiktaş bu maçta iki taraftan sevinç yaşadı. Bobonun altı haftadan önce sahalara tam anlamıyla dönemeyeceği açıklamasından sonra üzgün olan Beşiktaş bir anda maç kadrosuna alınıp hemde derbide takımının kazanmasında büyük pay sahibi olan Bobonun iyileşmesi şüphesiz tüm heyeti çok sevindirmiştir.

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor devamını getiremedi. Maçın ilk altı dakikasında 2 farklı üstünlüğe geçen Trabzonspor başta beni olmak üzere Beşiktaşada şok yaşattı. Ama şunu gördümki Beşiktaş taraftarına o istediği Beşiktaşı gösterdi. Normalde bir takım altı dakika içinde iki sıfır yenik duruma düşecek ve bu şekilde o moralle geri maçı çevirebilecek çok zordur ama işte bunu Beşiktaş gerçekleştirdi.

Şüphesiz maçın adamı olan Bobo 75. dakikadan sonra oyuna girerek büyük bir fedakarlık gösterdi takımı adına. Dün Ertuğrul Sağlamla görüşüp Trabzona gitmek istediğini söyleyen Bobo sanki bir şeyler içine doğmuş gibi. Maça girdikten sonra ilk topla buluşmasında takımı adına gol atarak takımını öne geçirdi. tam Beşiktaş sevinmiştiki Haksız bir şekilde maçın 80. dakikasında Rüştünün ceza sahası dışında göğsüyle uzaklaştırdığı topu elle oynadı gerekçesiyle kırmızı kartla dışarıya çıkarıldı. İşin aksi oyuncu değişikliklerini tamamlayan Beşiktaş mecburen sahadan bir futbolcuyu kaleye almak zorunda kaldı. İlk aklıma gelen şu oldu; İki sezon önceki Beşiktaşın Fenerbahçe derbisi yine aynı şekilde bir olay olmuş ve kaleye Pancu geçmek zorunda kalmıştı. ve Kaleye geçen Pancu adeta kalede devleşmiş ve üstelik Pancu kalede iken Beşiktaş 4. golü bulmuştu. ve Maçın adamı Pancu olmuştu ve o maçtan sonra 1 numaralı forma bile bastırılmıştı adına.

Ama şimdi sahada Pancu yoktu ama Kurtarıcı Bobo vardı oda takımını öne geçiren golü attı ve ondan sonra kaleye geçti. ve Kaleyide başarılı sayılacak bir şekilde korudu. Trabzonspor ise yakalmış olduğu avantajları bir türü kendi lehine çevirmeyi başaramadı. Maçtan önce Beşiktaşa Trabzonun başında olduğu süreçte hiç yenilmeyen Ziya Doğan bu sefer boyun eğdi.

Bu maçla Beşiktaşta gündüz maç fobisini iyce üstünden atmıştır. Ligdeki son iki maçınıda gündüz oynadı ve iksinide kazandı. Bu maçlardaki gibi galibiyetleri Şampiyonlar ligindede bekliyoruz. ilk olarak bir Liverpool maçıyla açsa çok sevindirici olacak. Beşiktaşımızın bizlere şu Yunanistan yenilgisini unutturmasını istiyoruz. ve Tabiki sonsuz güveniyoruz. Şimdiden Başarılar Beşiktaş Şampiyonlar liginde.
Powered By Blogger