15 Ekim 2007 Pazartesi

MOLDAVA - TÜRKİYE

Beraberlikle sonuçlanan bir maç Bizim açımızdan Avrupa elemeleri yolunda büyük bir çelme. Kesinlikle kazanmaya mecbur olduğumuz maçtan beraberlikle ayrıldık ve şüphesiz rakiplerimizi çok sevindirdik.

Dediğim gibi ne yapıp edip bu maçı kaznmalıydık ama yapılan teknik hatalardan olsun sahaya çıkarılan yanlış olduğunu düşündüğüm ilk onbir olsun kaznmayı bilemedik. Bizlere daha çok ilgilendiren Yunanistan olsun Norveç olsun bizim berabere kalmamıza çok sevinmiş olmalılar. Helede aynı gün yunanistanın Bosna Herseği yenmesiyle puan farkını dörde çıkara Yunanistan dahada rahatlamış oldu.

Şunu vurgulamak istiyorum ki Türkiye süper liginde takır takır gol atan Gökhan Ünal milli maçta ortaya koyduğu futbolla adeta çıldırttı. Kaçırdığı öyle iki pozisyon varki ilkinde topa plaseyle vurarak nasıl okadar o topu yukarı vurmayı becerebiliyor anlamış değilim. İkincisinde ise tamam kardeşim sen madem bir forvetsin o kadar yakın bir pozisyonda topa öyle yavaş mı vurulur. Ayağının üzerine tam oturacak bir topa bir forvetten beklenmeyen bir plaseyle kalecini kucağına topu hediye edrcesine bırakıyorsun.

Sahaya çıkan Moldava takımı düşündüğümüz gibi öncelikle presleriyle bizi bunaltıp duran bir topla veya herhangi bir sebepten bulacakları gol veya gollerle maçı götürmekti. Bunuda ilk yarıda taçtan kazandıkları bir golle ve bizi hatamızdan kaynaklanan sebeplerden dolayı başardılar. İkinci yarıda biraz daha işin ciddiyetine varan milli takımız yaptıkları değişikliklerle biraz daha toparlanmış gibi görünsede bu bize yetmedi.

Sonçta berabere kaldığımız bir maç inşallah kendi sahamızda Çarşamba günü yapacağımız Yunanistan maçındada buna benzer hatalar yapmayız ve sahadan istediğimiz sonuçla ayrılırız. Eğerki kayberdersek Avrupa ya gitmeyi bir başka bahara bırakırız. Onun için; Futbolcularımız olsu teknik heyetimiz olsun bu maça iyi bir şekilde hazırlanırlar ve beklenen milli takımı Türk milletine gösterirler. Başarılar Milli takımımız.

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger